dimecres, 18 de juny del 2014

Ruptura al grup parlamentari del PSC

18/06/2014

DEBAT  AL PSC

El diputat Joan Ignasi Elena abandona el partit i Avancem inicia el procés d'escissió


Lluís Bou



Joan Ignasi Elena, al centre, en la roda de premsa



El grup parlamentari del PSC s'ha començat a trencar. El fins ara diputat socialista Joan Ignasi Elena ha anunciat aquest migdia que abandonava el grup i que deixava congelada la seva militància a la formació socialista. L'exalcalde de Vilanova i la Geltrú ha anunciat la seva decisió davant l'enrocament de l'aparell del PSC, i de la seva negativa a reformar el projecte socialista.

Amb la decisió d'Elena, el corrent Avancem inicia el seu procés d'escissió, que aprovarà el 28 de juny en una assemblea que se
celebrarà a Sant Feliu de Codines. Caldrà veure ara si la posició d'Elena també és seguida pels altres dos parlamentaris crítics que van ser represaliats per la direcció del PSC, Marina Geli i Núria Ventura. Elena ha parlat amb ells i espera que prenguin la mateixa decisió. Segons el dirigent d'Avancem, "no es pot ser crític tota la vida si no vols esdevenir una caricatura".

Elena ha deixat a l'aire si passarà al grup mixt o si deixarà l'escó, a l'espera que se celebri l'assemblea d'Avancem. Mentrestant, és segur que seguirà de diputat, cosa que significa que el bloc proconsulta guanya un parlamentari. Si Elena va al grup mixt, el PSC quedarà amb 19 diputats, que es poden reduir a 17 si s'hi afegeixen Marina Geli i Núria Ventura. Passarà amb això a ser quarta força política, per darrera del PP.

Tot això està succeint després de l'anunci que Miquel Iceta serà el futur primer secretari socialista, i quan ha quedat clar que no pensa introduir cap canvi respecte a l'oposició al procés sobiranista. A la roda de premsa d'Elena hi ha estat present també el fins ara membre de l'executiva socialista Jordi del Río, que s'ha assegut al seu costat. Avancem havia obert converses amb Núria Parlón sobre el futur del PSC, però es van frustar quan l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet va renunciar a ser primera secretària a causa de l'enrocament de l'aparell.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/06/ruptura_al_grup_parlamentari_del_psc_101349.php