dimarts, 24 de juny del 2014

Ruiz-Mateos és el titular de sis comptes de Bárcenas a Ginebra

  23/06/2014

CORRUPCIÓ

L'extresorer del PP Luis Bárcenas va acumular un part dels seus fons en dipòsits bancaris de l'empresari madrileny


Xavier Lladó



L'empresari José María Ruiz Mateos


L'empresari i exdiputat al Parlament Europeu José María Ruiz-Mateos és el titular de sis comptes bancaris al Dresdner Bank de Ginebra, uns dipòsits en els quals l'extresorer del Partit Popular Luis Bárcenas va acumular una part dels seus fons. Ho assegura avui a la Radiotelevisió Suïssa (RTS) el fiscal Jean Bernard Schmid.

Aquestes informacions bancàries han estat enviades a la Justícia espanyola, segons ha aclarit l'esmentat fiscal. A mitjan maig el jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz va demanar a
les autoritats suïsses que s'adrecessin al LGT Bank, antic Dresdner, per identificar la "persona políticament exposada" que era titular d'aquests sis comptes.

Ruz va basar aquesta petició en l'existència d'un correu electrònic del 2009 on el Dresdner Bank advertia l'agent de Bárcenas que dos clients que estaven en situació de "risc 3", l'assignació atorgada a les "persones políticament exposades", no havien "documentat com havien aconseguit els seus ingressos".

Al mateix temps, destacava que Bárcenas podria haver-se valgut d'"uns altres comptes de titularitat aliena, obertes en entitats bancàries suïsses, per persones de la seva íntima confiança per portar a terme els seus propòsits delictius". Així hauria passat amb el treballador del PP Francisco Yáñez, pare de l'apoderat dels seus comptes a Suïssa.

Ruiz-Mateos compartia el mateix agent bancari que Bárcenas i també que l'exsenador del PP Luis Fraga, que fa quinze dies va declarar que no sabia la identitat del titular d'aquests comptes.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/06/ruiz-mateos_es_el_titular_de_sis_comptes_de_barcenas_a_ginebra_101438.php