dilluns, 9 de juny del 2014

Pilar Rahola: "Duran no té qui l'estimi"

09/06/2014

DEBAT A CIU

La comunicadora considera que el líder de CiU al Congrés "ha perdut el paper clau que tenia i està amortitzat"

 

Xavier Lladó



Pilar Rahola, periodista.



La comunicadora Pilar Rahola ha afirmat avui que el líder de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran Lleida, "és un home que necessita que l'estimin". Creu que està enfadat per haver perdut la transcendència que tenia. "Duran era un polític important, movia un paper i la Federació tremolava, i ara ja ningú no li fa cas", ha insistit. Segons Rahola, aquest és un dels tres factors que han empès Duran Lleida a expressar públicament la voluntat d'abandonar la secretaria general de CiU, la qüestió personal. Ho ha dit a la tertúlia del programa "Él Món a Rac1".

El segona crisi que ha tingut és la política. "El seu moment polític s'ha trastocat", ha afirmat. Duran tenia un paper de moderador, de creador de ponts entre Catalunya i l'Estat, però
el posicionament de CiU a favor de la independència "ha trencat l'ambigüitat que hi havia" i s'ha trobat descol·locat. A Catalunya se'l veu com algú que fa nosa al procés i, a Espanya, no entenen que advoqui per l'abstenció en la votació de l'abdicació del rei. "Duran ha perdut el paper clau que tenia, està fora de plànol, ja està amortitzat", ha reblat Rahola.

El tercer drama de Duran Lleida, segons la periodista, és ser "un home que ho podia haver estat tot i no ha acabat sent res"; Després de Pujol, li tocava liderar el partit, però era impossible donat que era el líder de la formació petita de la Federació. "Ha estat l'etern president i l'etern ministre", ha sentenciat.

També s'ha valorat a la tertúlia la por que podia tenir Duran de perdre la presidència de la Comissió d'Exteriors del Congrés, un carrec de pes polític, atès que, recentment, la vicepresidenta del govern espanyol Soraya Sáenz de Santamaria es va mostrar ambigua quan en una roda de premsa se li va preguntar què n'opinava que un diputat que s'abstingués en la votació a favor de l'abdicació del rei pogués presidir aquesta comissió.