dilluns, 2 de juny del 2014

Pedro J. Ramírez: “Felip VI no podrà parar els peus a Mas” .

Dilluns, 2 de juny de 2014 18:35 h

L'exdirector d'El Mundo afirma que “l'efecte Felip” durarà el temps que trigui en diluir-se i esvair-se l'efecte vigoritzant de l'abdicació.






Pedro J. Ramírez ha afirmat a Es Ràdio que l’abdicació del rei "no ha estat una decisió encertada" perquè afegeix "imprevisibilitat " a la institució. 

Per Ramírez el problema és que el monarca en el sistema constitucional és un element “ornamental " i que quan es vegi que el nou monarca no té capacitat per aturar els peus ni a Mas, ni a Bildu, i tampoc pot  baixar les xifres de l'atur, “ens quedarem amb els mateixos problemes i la mateixa desafecció però amb dos reis ".

 L'exdirector d'El Mundo també ha assegurat que és "inaudit " que després de 39 anys de monarquia
"no estiguin regulats els aspectes essencials del que passarà ara " i s'ha preguntat quin serà el rang , i l’estatus jurídic de l’antic rei espanyol.

Clatellada a Rajoy

Segon Ramírez,  en aquest cas de l’abdicació hi ha “una gran paradoxa”  perquè el cap de govern -Rajoy- no ha assumit la seva responsabilitat política per l'encobriment d'escàndols en el seu partit  i és ell mateix el que fa  "l'anunci de l'abdicació del que representa la continuïtat de l'Estat ".