dimecres, 11 de juny del 2014

Nou revés judicial a Llanos de Luna

11/06/2014

REFERENDUM

Un jutjat de Girona refusa un recurs contra de l'Ajuntament de Mont-ras per adherir-se a l'Associació de Municipis per la Independència


Xavier Lladó




La delegada del govern espanyol, María de los Llanos de Luna, ha rebut un nou revés de la Justícia en la iniciativa d'anar en contra dels ajuntaments catalans que s'associen per donar suport a la creació d'un estat català. En aquesta ocasió, l'afectat era l'ajuntament de Mont-ras, al Baix Empordà.

El Jutjat de Girona ha refusat el recurs presentat per la Delegació del Govern Espanyol que considerava il·legal l'adhesió i la qüota corresponent de 262 € que el consistori de Mont-ras ha lliurat a l'AMI, l’Associació de Municipis per la Independència, l'any 2013, una associació que agrupa actualment 694 ajuntaments a favor de la independència. Denunciava que "el pagament vulnera els principis de legalitat i les competències municipals, i que incideix en desviació de poder".

El Jutjat Contenciós Administratiu de Girona ha desestimat el recurs perquè valora que “els municipis tenen dret a associar-se amb altres i amb altres ens públics per complir tasques d’interès comú”, per la qual cosa afirma que “el procés sobiranista és un assumpte públic que afecta directament als interessos municipals”. La magistrada basa la sentència, principalment, en Llei Orgànica de Reforma de l’Estatut de Catalunya de 2006.

La sentència va més enllà i destaca que la finalitat última de la Delegació del Govern amb aquesta actuació és “entorpir o dificultar mitjançant una utilització esbiaixada dels Tribunals de Justícia la voluntat municipal amb vista a la seva participació en una determinada associació i al pagament de les seves quotes”.

La primera quinzena de maig d'enguany l'organisme de presideix Llanos de Luna havia perdut ja 64 recursos anti-independentistes. Un total de 44 eren contra la sobirania fiscal, i 20 més, contra la declaració de "territori català lliure".


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/06/nou_reves_judicial_a_llanos_de_luna_101212.php