dilluns, 23 de juny del 2014

Les indemnitzacions per acomiadament hauran de pagar IRPF

Dilluns  23.06.2014  13:11

El govern espanyol dóna detalls de la reforma fiscal, que redueix les ajudes al lloguer

 

 





Els treballadors acomiadats des del 20 de juny hauran de pagar per primera vegada IRPF per les indemnitzacions. Així ho estableix la reforma fiscal aprovada pel govern espanyol els detalls de la qual ha anunciat avui el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro.

Només quedaran exempts de tributació els primers 2.000 euros per any treballat. Una altra de les mesures incloses en la reforma és la rebaixa de les ajudes al lloguer i la reducció de les deduccions de
què es podia beneficiar el contribuent per les aportacions a plans de pensions.

El govern espanyol preveu la limitació a 8.000 euros anuals les aportacions màximes a plans de pensions amb dret de deducció en l'IRPF.

D'altra banda, les retencions per a autònoms a l'estat espanyol amb rendes menors de 12.000 euros anuals baixaran del 21% al 15%. Montoro també ha explicat que no hi haurà més augments de l'IVA, però no hi haurà pas una rebaixa de l'IVA cultural, desatenent així una demanda reiterada pel sector. La reforma impositiva, que Montoro ja va començar a explicar divendres, es començarà a aplicar el mes vinent.

Vegeu: Com serà la reforma de l'IRPF del govern espanyol?


http://www.vilaweb.cat/noticia/4199463/20140623/indemnitzacions-acomiadament-hauran-pagar-irpf.html