dimecres, 4 de juny del 2014

Imanol Arias: "Els pobles són amos del seu destí"

04/06/2014

REFERENDUM

L’actor té clar que "ningú és amo dels pobles" i assenyala que si fos català "estaria preocupat per com se’m governarà, en cas d’independència"


Nerea Rodríguez


L'actor Imanol Arias

L’actor Imanol Arias s’ha posicionat a favor que els catalans puguin votar per decidir el futur de Catalunya. Ho va fer ahir durant una entrevista al programa ‘El Món a Rac1’, on va assegurar: “Sempre he dit que m’agradaria que els catalans marxessin d’Espanya un a un. És a dir, que votin un a un, que prenguin aquesta decisió. Si després hi ha un problema legal, s’haurà de veure”, i va afegir: “Però jo no crec que ningú sigui amo dels pobles i crec que els pobles són amos del seu destí”.

L’actor va explicar que “he viscut en una societat nacionalista amb violència i no tinc grans records”. En canvi, va dir que a coneix bé Catalunya, “i sempre ha estat nacionalista, però sense violència”. Tot i això, va manifestar que si ell fos català, veient el procés, “la preocupació que tindria és: com
se’m governarà, també en independència. La corrupció em sembla tan dolenta com el centralisme, perquè és una forma de centralisme, de mentir”.

A més, va opinar que “si s’estableix una decisió de seguir a l’Estat, no pot ser amb el sistema autonòmic, que és dolent, sinó amb un sistema federal per a que la individualitat formi un tot, no que la individualitat sumi per a tots, perquè sumar per a tots no és el mateix que formar part”. “Ser no és el mateix que estar. Amb les autonomies s’està, i amb el federalisme s’hi és”, va insistir.

Finalment, va concloure: “Pots ser independent o federalista, i conviure. Estaria molt preocupat que aquest procés no tapi corrupcions molt fortes”.











http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/06/imanol_arias_els_pobles_son_amos_del_seu_desti_101070.php