dimarts, 3 de juny del 2014

Girona no vol reconèixer Elionor com a princesa de la ciutat

03/06/2014

ABDICACIÓ

L’alcalde avisa que la filla del príncep Felip no té el suport majoritari al ple


Nerea Rodríguez



Joan Carles I, Felip de Borbó i la infanta Elionor


L’alcalde Girona, Carles Puigdemont, ha avisat avui que Elionor, la filla del príncep Felip i la princesa Letizia, no té el suport majoritari del ple per ser princesa de Girona, en substitució del seu pare, que ostenta el càrrec de Príncep de Girona.

L’alcalde gironí ha convocat avui d’urgència tots els portaveus en una reunió on s’ha constatat que no hi ha “cap voluntat majoritària” de demanar que la filla gran del futur rei espanyol vagi a Girona per rebre el reconeixement. Puigdemont no ha entrat a valorar si la infanta Elionor ha d'heretar o no el
títol de princesa de Girona, una decisió que pertoca a la Casa del Rei, ha dit.

En canvi, sí que ha deixat clar que el plenari pot prendre decisions polítiques, com una moció, encara que tinguin un caràcter simbòlic. En aquest sentit, no ha descartat que el ple aprovi algun acord on es demani que Elionor no faci ús del títol que porta el nom de la ciutat o, fins i tot, enviar una carta a la Zarzuela reclamant el dret a decidir.

Hi ha, però, posicions molt enfrontades en el ple. Per una banda, el PPC vol que tot quedi igual, i per l’altra la CUP demana que se li retiri el títol de princesa de Girona a Elionor en cas que l'hereti del seu pare.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/06/girona_no_vol_reconeixer_elionor_com_a_princesa_de_la_ciutat_101049.php