dijous, 26 de juny del 2014

Felip VI entra amb mal peu a Catalunya

actualització Dijous, 26 de juny de 2014 10:15 h

El dia que el nou rei visita les comarques gironines el Parlament ha aprovat reclamar un "referèndum entorn a monarquia o república" i posar en dubte el relleu del cap d’Estat










La benvinguda a Felip VI del Parlament de Catalunya, ha estat un amoció a petició  ICV-EUiA que reclama un referèndum sobre monarquia o república i que denuncia la pèrdua de "legitimitat" al relleu del cap d'Estat. La iniciativa S’ha aprovat amb el vots favorables dels ecosocialistes, ERC i la CUP, i amb les abstencions de CiU, PSC i C's, que ha propiciat que els diputats a favor superessin els 18 vots en contra del PPC, que s’ha quedat sol. 

La moció també denuncia la pèrdua de "legitimitat" al relleu del cap d'Estat i lamenta el caràcter d'urgència amb que s'ha aprovat la llei d'abdicació.


 Un punt que constata que "el futur democràtic social i legal s'ha de fundar en l'exercici del dret a decidir”. 

El rei espanyol Felip VI fa aquest dijous la seva primera visita oficial a Catalunya per lliurar els Premis Fundació Príncep de Girona (FPdGi) i coincidirà amb el president de la Generalitat al sopar privat que hi haurà un cop s'acabi l'entrega de guardons (per qüestions d'agenda, Artur Mas no assistirà als premis). Tot i això, d'entrada no es preveu cap trobada formal entre el monarca i el president, més enllà de les paraules que puguin intercanviar durant l'àpat.dir" ha sumat també els vots de CiU.