dimarts, 10 de juny del 2014

El PSOE s’enfonsa per defensar #FelipeVIelBreu

Dimarts, 10 de juny de 2014 15:20 h

Soraya Rodríguez amenaça els diputats que trenquin la disciplina de vot. Podemos i en menor mesura IU a l’expectativa d’aquest nou error del PSOE


Madrid (ACN).- La portaveu del PSOE al Congrés dels Diputats, Soraya Rodríguez, ha assegurat aquest dimarts que el grup socialista té "un reglament i es complirà". Rodríguez ha avisat amb aquesta contundència els diputats socialistes que s'estiguin plantejant trencar la disciplina de vot del partit durant el debat de demà al Congrés sobre la Llei orgànica que regula l'abdicació del Rei. La portaveu del PSOE ha remarcat que el grup i el partit tenen una posició política "molt clara" a favor del "compliment de la legalitat i de la Constitució". La decisió va camí d’enfonsar encara més el PSOE. 





#FelipeVIelBreu obra una nova crisi dins del socialisme espanyol

Soraya Rodríguez ha fet aquestes manifestacions poc abans de la reunió de la junta de portaveus d'aquest dimarts a la cambra baixa i ha insistit que, en cas de trencar la disciplina de vot, els díscols "estaran votant en contra d'una posició política del grup parlamentari al que pertanyen". "Demanar llibertat de vot és demanar que el grup no tingui llibertat política", ha remarcat.  

Odon Elorza ha demanat la llibertat de vot



El diputat socialista, Odón Elorza, ha demanat que "s'acordi i s'apliqui" la llibertat de vot per raons de consciència que contempla el reglament intern del grup al Congrés. "Té tota la lògica per representar millor amb un vot divers i plural les diferents sensibilitats que hi ha entre la militància, l'electorat i la societat espanyola", ha assegurat. Elorza, una de les veus més crítiques, ha assenyalat que encara no ha pres cap decisió sobre la votació de demà per ha assegurat que votarà en "consciència perquè l'ànima és la consciència".  

Madina, sí, però no...

El secretari general dels socialistes al Congrés, Eduardo Madina, ha dit que el partit sempre ha complert amb la Constitució i que el seu vot anirà en consonància amb el que estableixi el grup parlamentari. Amb tot, ha afegit que el partit socialista ha d'abordar en el futur el debat sobre monarquia o república i s'ha tornat a mostrar obertament "republicà".


http://www.directe.cat/noticia/353625/el-psoe-senfonsa-per-defensar-felipevielbreu