dilluns, 30 de juny del 2014

El govern espanyol va pressionar els liberals perquè acceptessin C's i UPyD

30/06/2014

PARLAMENT EUROPEU

La intenció era que els nacionalistes catalans i bascos tinguessin menys pes dins del grup ALDE

 

Nerea Rodríguez



El govern espanyol continua maniobrant per intentar aturar el procés sobiranista. En aquesta ocasió, segons publica ‘El Confidencial Digital’, l’Executiu de Mariano Rajoy va pressionar el grup liberal del Parlament Europeu, l’ALDE, per tal que acceptés UPyD i Ciutadans com a membres del grup. A l’ADLE sempre hi havien estat els eurodiputats de CiU i PNB.

El govern espanyol, que va tenir l'ajuda dels representants de la delegació espanyola a Brussel·les per intentar convèncer el líder liberal, Guy Verhofstadt, tenia una idea clara: aconseguir, mitjançant l'entrada en el grup d'UPyD i
Ciutadans, que els nacionalistes catalans i bascos tinguessin menys pes dins del grup.

Aquestes pressions han tingut èxit, segons el diari digital, i els eurodiputats electes d'UPyD i Ciutadans han entrat en el grup dels liberals, tot i els vots contraris de CiU i PNB. A més, segons asseguren al mateix diari “fonts molt ben situades al Parlament Europeu, els nacionalistes han quedat "absolutament relegats" dins de l'Aliança”.

Representants de la delegació espanyola a Brussel·les expliquen que, “a més de la incorporació dels cinc eurodiputats d'UPyD (el diari s'equivoca, perquè en són 4) i els dos de Ciutadans a l'ALDE, a la Coalició per Europa (amb dos parlamentaris de CiU i una del PNB) els ha fet molt de mal també la marxa dels nacionalistes flamencs”.

“Les fonts consultades expliquen que catalans i bascos tenien pensat, com en legislatures anteriors, recolzar-se en els eurodiputats flamencs per dur a terme les seves reivindicacions sobiranistes a Brussel·les. El pla, afegeixen, ‘estava dissenyat per ser encara més agressius ara, amb la convocatòria de referèndums a Catalunya i País Basc’”, destaca el diari. 


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/06/el_govern_espanyol_va_pressionar_els_liberals_perque_acceptessin_c_s_i_upyd_101558.php