divendres, 6 de juny del 2014

Duran evita que Convergència voti ‘no’ a la llei d'abdicació

06/06/2014

ABDICACIÓ - DURAN I LLADRE BOTIFLER

El líder d’Unió es va avançar anunciant l'abstenció i els motius per frenar la negativa d'Artur Mas


Alèxia L. Ferret



El líder d'UDC i Botifler, Josep Antoni Duran i Lladre



La decisió del Rei Joan Carles d'abdicar de la Corona ha tornat a posar de manifest les diferències que es viuen dins de la federació catalana.

El matí del dimecres, mentre Artur Mas declarava que “ja es veurà en el moment definitiu quina serà la decisió de CiU”, el líder d’Unió Democràtica es va avançar i va anunciar hores abans a través del
seu compte de twitter la seva decisió “personal”, l'abstenció. “Va ser molt llest perquè va marcar la decisió posterior i va deixar sense arguments a l'ala dura de Convergència”, asseguren fonts polítiques catalanes consultades pel ‘Confidencial Digital’.

“Duren i Lleida va veure de seguida el problema que li venia a sobre i es va moure ràpid per aconseguir almenys l'abstenció de CiU”, explica el diari. “Convergència Democràtica volia votar que no. L'ala dura del partit i del govern de la Generalitat ho veuen tot en clau d'independència. I volien aprofitar això per acontentar als més radicals del seu partit i de la societat catalana. Però la jugada de Duran i Lleida els va deixar en una posició molt difícil”, afegeix el digital.

Cerimònia de coronació

Resolt el tema del vot a la llei, a la federació catalana hi ha un altre problema: l'assistència o no d'Artur Mas a la coronació de Felip VI a Madrid. Dirigents d’Unió Democràtica han demanat als seus socis que acudeixin a la cerimònia. De moment, Mas ha assegurat que té organitzat un viatge als Estats Units des de fa sis mesos i que no pot canviar-ho. El portaveu de la Generalitat, Francesc Homs, ha dit que anirà una representació de la Generalitat si els conviden.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/06/duran_va_evitar_que_convergencia_votes_no_a_la_llei_d_abdicacio_101119.php