dimecres, 18 de juny del 2014

CiU fa la carta al nou rei

Dimecres, 18 de juny de 2014 11:15 h

Turull reclama a Felip VI més democràcia i insta al nou monarca a defensar el dret a decidir del catalans perquè "No pot amagar ni prohibir la realitat que hi ha a Catalunya"





 

 

ACN).- El president del grup parlamentari de CiU, Jordi Turull, ha reclamat aquest dimecres al futur rei d'Espanya, Felip VI, que no actuï de la mateixa manera que el seu pare per abordar el procés sobiranista català. 

"M'agradaria que jugués el paper que no ha jugat el monarca actual arran de la sentència de l'Estatut", ha indicat durant una conferència al Fòrum Europa. Turull ha criticat que Joan Carles I hagi estat "absent" des que el TC va "trepitjar la decisió votada en referèndum pels ciutadans de Catalunya". Per resoldre la qüestió catalana, el líder parlamentari de CiU ha instat Felip VI a defensar el dret a
decidir dels catalans: "no pot amagar ni prohibir la realitat que hi ha a Catalunya".

urull ha reconegut el paper de consolidació de la democràcia que va tenir Joan Carles I amb el 23-F, però ha lamentat que des del 2006 hagi estat allunyat de la defensa dels drets dels catalans "en el moment que es trenca el pacte constitucional, que una formació política comença a recollir signatures contra Catalunya i quan es va trepitjar la decisió dels ciutadans de Catalunya en referèndum".

A Felip VI li recorda que, segons les enquestes, el 80% dels catalans estan a favor del dret a decidir, fet que li hauria d'impedir situar-se en contra de l'opinió majoritària a Catalunya. "Felip VI podria anar més en l'aprofundiment democràtic i fer calar a l'estat espanyol que ningú ha de tenir por a la democràcia", ha conclòs.