dimecres, 11 de juny del 2014

Cau Pere Navarro, convulsió al PSC

11/06/2014

DEBAT AL PSC

El primer secretari del PSC dimiteix del càrrec, pel risc de trencament del grup parlamentari socialista


Lluís Bou



El Primer Secretari del PSC, Pere Navarro - EFE


El primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha renunciat aquesta tarda al càrrec, i ha llançat d'aquesta manera la tovallola davant la impossibilitat de controlar el partit.

Navarro ha comunicat aquesta tarda la decisió en una roda de premsa convocada avui mateix. El dirigent socialista ha hagut de prendre la decisió a causa del gran risc de trencament del grup socialista al Parlament. Els diputats crítics Joan Ignasi Elena i Elena Ventura havien decidit passar al grup mixt, si el dirigent del PSC no convocava un congrés extraordinari. I podria haver-los seguit Marina Geli. Els diputats catalanistes han provocat que Navarro no pogués seguir més hores al
comandament del partit, perquè el PSC hauria quedat amb menys diputats que el PP i hauria passat a quarta força política.

Navarro va intentar ahir un cert 'amansiment' del sector catalanista restituïnt en part els diputats crítics en les seves funcions, després d'haver-los marginat per defensar el dret a decidir. Però ja era evident que no seria suficient, perquè les diferències són de projecte polític

La situació en aquests moments al PSC, que a les eleccions europees va recollir els pitjors resultats de la seva història, és de convulsió, asseguren fonts socialistes. Després dels comicis, Navarro va intentar mantenir-se al càrrec, al contrari del que va fer el secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, però no ha pogut controlar la situació.

El rebuig de Navarro al procés sobiranista, pactat amb Rubalcaba, ha provocat una forta tensió interna al PSC, pel decantament del partit cap a les posicions del PP i de Ciutadans. La fotografia que es va fer el primer secretari socialista en la recepció del Dia de la Constitució a la delegació del govern espanyol va ser especialment polèmica, símbol del nou PSC que va assajar.

Pere Navarro, amb llanos de Luna, Albert Rivera i Alícia Sánchez Camacho, el dia de la Constitució. L'inici del final polític de Navarro.


Sense autocrítica

Navarro ha posat de manifest en la roda de premsa la tensió que manté amb els crítics, i els ha acusat d'aprofitar "el caràcter plural del partit per subratllar diferències de criteri". No ha fet cap autocrítica clara, i ha seguit reivindicant la seva tercera via desmarcada del procés sobiranista. "De fet és la primera via", ha arribat a dir. El consell nacional del PSC previst per a aquest dissabte decidirà quan es convoca el congrés que haurà d'escollir un nou líder del PSC, i un eventual nou projecte polític.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/06/cau_pere_navarro_convulsio_al_psc_101209.php#