dijous, 22 de maig del 2014

Vidal-Quadras: "Rajoy hauria d’haver suspès ja l’autonomia de Catalunya"

22/05/2014

ELECCIONS EUROPEES

El president de Vox advoca per "recentralitzar competències, fer complir la llei a les autonomies i garantir que els pares puguin escolaritzar als seus fills en l'idioma que desitgin"


Nerea Rodríguez



El vicepresident del Parlament Europeu, Alejo Vidal-Quadras



El president de Vox i candidat del partit a les eleccions europees, Alejo Vidal-Quadras, considera que “la solució per a Catalunya” és, “en termes constitucionals”, que “el Govern de Rajoy hauria d'haver aplicat ja l'article 155: suspendre l'autonomia catalana i prendre el seu control fins que es restauri l'ordre legal”. En l’àmbit polític, “hauria d'haver lliurat la gran batalla de les idees en lloc de tenir a Catalunya a un PP neutralitzat i servil amb el nacionalisme”, afirma.

En una entrevista al diari ‘ABC’, Vidal-Quadras opina que “l'única cosa que explica l'auge de
l'independentisme és la renúncia del Govern espanyol a posar tots els mitjans per defensar la cohesió nacional”. Segons el president de Vox, “el 1978 es podia haver fet un disseny diferent i no el cafè per a tots, però res els calma. La seva voracitat, la seva deslleialtat i la seva corrupció són imparables”.

Alhora, explica que “el que Vox denúncia és el fracàs de l'Estat autonòmic, perquè ni ha pacificat als nacionalistes, que estan embogits, ni ha aconseguit una administració més àgil i eficient. Espanya necessita un poder central i municipal fort. Aquest estrat intermedi de les autonomies sobra. Això no es pot fer de la nit al dia, requereix canviar la Constitució i una majoria social molt gran”.

Per tant, segons ell, “el que hem de fer a curt termini els grans partits nacionals i d’altres que se sumessin és recentralitzar competències, fer complir la llei a les autonomies, implantar un control estricte de la despesa pública i garantir que els pares puguin escolaritzar als seus fills en l'idioma que desitgin”. Finalment, assenyala que “els tres nous partits, Vox, UPyD i Ciutadans, comparteixen una agenda de canvi, una nova llei electoral, regeneració, despolitització dels òrgans reguladors, fermesa davant Artur Mas…”.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/05/vidal-quadras_rajoy_hauria_d_haver_suspes_ja_l_autonomia_de_catalunya_100805.php