dilluns, 5 de maig del 2014

Toc d’atenció de Basté a Loquillo

05/05/2014

El periodista recomana al cantant de rock que "si està en un carreró sense sortida, que calli i que canti"


Nerea Rodríguez



El periodista Jordi Basté


El periodista Jordi Basté ha donat avui un toc d'atenció al cantant de rock Loquillo per les declaracions que aquest va fer en una entrevista al diari 'ABC', on segons el diari va dir que el que està passant a Catalunya és que “es vol votar per acabar amb la democràcia. El mateix que demanaven les S.A. nazis”, i que després va desmentir en declaracions al programa de Basté, ‘El Món a Rac1’.

És per aquest motiu que el periodista ha manifestat que “si Loquillo ha dit aquí una cosa i allà una altra, per ell va el pollastre, i la pena de
veure algú que per vendre discos ha de regar les orelles depenent del seu Google maps. Si li han manipulat les declaracions s’ha de querellar i si arribat aquest punt està en un carreró sense sortida, li recomano, com admirador de la seva música, que calli i que canti”.

Durant el davantal d’avui del programa, Basté ha explicat que abans de l’entrevista que li va fer, Loquillo va voler parlar amb ell: “No és amic meu, l’he vist quatre vegades cara a cara, però nombroses ocasions en concerts. Ens vam donar una abraçada i hem deixa anar que està indignat i que no ha dit el que publica l’ABC, i diverses frases en aquesta línia. Ho multiplica per deu quan comença l’entrevista i quan ja ho hem dit cent cops canvio el tema”.

En aquest sentit, el periodista deixa clar que “Que Loquillo, o qualsevol altre, opini que se’l censura a Catalunya, és la seva opinió. Que hi ha cantants que estan silenciats a Catalunya, jo crec que és fals, però potser n’hi ha alguns que s’hi senten, per tant és opinable. Ara bé, que tregui el nazisme no és opinable. I això és el que li vaig dir. I em va quedar claríssim que aquelles declaracions estaven manipulades. El que vam veure és en Loquillo emprenyat com una mona”.

Alhora ha assenyalat que “ens hem volgut posar en contacte amb qui va fer l’entrevista a l’ABC i per correu ens ha dit que ell és col·laborador i que fins a meitat d’aquesta setmana no pensa anar al diari, i res més”, i ha afegit: “Està molt bé que al segle XXI gravem les entrevistes, o que els diaris les gravin, perquè un titular et pot manipular tota una entrevista, però la graves tota, no només un tros mínim!” Així, ha conclòs: “I si la tens gravada, cosa que intento pensar que és així, el treus tot, perquè sinó és molt estrany”. “Però la música i l’art és una altra cosa”, ha sentenciat.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/05/toc_d_atencio_de_baste_a_loquillo_100435.php