dilluns, 5 de maig del 2014

TV3 i TVE primen Camacho i Navarro

05/05/2014

CAC

El dos polítics tenen més presència als informatius que no pas Junqueras o Herrera, segons el CAC


Alèxia L. Ferret



A.Sánchez-Camacho i P.Navarro


La presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, i el primer secretari del PSC, Pere Navarro, no es poden queixar del tractament que li donen els informatius de TV3. Segons els informes del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC), Camacho, Pere Navarro i Mariano Rajoy apareixen en els primers llocs dels líders polítics amb més presència per davant d'Oriol Junqueras o Joan Herrera. Un panorama que es repeteix a TVE Catalunya, segons publica ‘El Punt Avui’.

El president de la Generalitat, Artur Mas, és qui acumula més quota de pantalla tant a TV3 com
a TVE Catalunya, amb més de tres hores, tot i que alguns mesos Mariano Rajoy o Pere Navarro li han pres el lideratge. La primera posició del president espanyol, per exemple, va ser l'agost a TV3 coincidint amb l'auge del cas Bárcenas, que va ocupar gairebé una hora als informatius.

El segon lloc, en aquests sis mesos, està ocupat pels polítics del PP. A TV3 hi ha Mariano Rajoy i a TVE Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho. La presidenta del PP va tenir un protagonisme especial el mes d'octubre, quan va presentar el projecte d'un nou finançament per a Catalunya, que va rebre una allau de crítiques per part dels barons del seu mateix partit. El número tres, a les dues televisions, és el primer secretari del PSC, Pere Navarro, que va aparèixer i parlar 44 minuts a TV3 i 32 a TVE Catalunya.

Aquesta situació fa que Rajoy, Camacho i Navarro hagin tingut bastant més pes que altres líders sobiranistes com el president d'ERC, Oriol Junqueras, o el coordinador general d'ICV-EUiA, Joan Herrera. Algun mes, fins i tot, ni Junqueras ni Herrera estan entre els vint primers. Camacho, per contra, mai baixa de l'onzena posició. El líder de Ciutadans, Albert Rivera, també es cola entre els cinc primers a TVE Catalunya, mentre que el diputat de la CUP David Fernàndez té una visibilitat ínfima. A TVE Catalunya hi ha mesos en què ni apareix, tot i que sí que ho fa Quim Arrufat.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/05/tv3_i_tve_primen_camacho_i_navarro_100434.php