dimecres, 7 de maig del 2014

Rajoy demana als lobby econòmics que atiïn la por a una Catalunya independent

Dimecres, 7 de maig de 2014 19:40 h

El president espanyol adverteix dels riscos de la inestabilitat política per a la recuperació que provoca el procés català


Madrid (ACN).- Mariano Rajoy ha demanat aquest dimecres als membres del Consell Empresarial per a la Competitivitat, amb qui s'ha reunit a La Moncloa, que l'ajudin a posar de manifest la "pluralitat" de la societat catalana, que segons el president espanyol no està majoritàriament a favor del dret a decidir i, en canvi, sí que comparteix l'objectiu de la millora econòmica i de l'ocupació. Segons fonts de La Moncloa, Rajoy els ha advertit, a més, dels efectes que la inestabilitat política pot tenir sobre la recuperació. En aquest sentit els ha demanat que treballin per evitar el procés separatista de Catalunya. 





Rajoy ha faltat a la veritat al dir que a Catalunya no existeix una majoria pel dret a decidir

El Consell Empresarial per a la Competitivitat està format per una vintena d'empresaris com el president de Telefónica, César Alierta, el del Banco Santander, Emilio Botín, i el de Repsol, Antoni Brufau, així com el de La Caixa, Isidre Fainé, el del BBVA, Francisco González, el d'ACS, Florentino Pérez, i el d'Iberdrola, Ignacio Sánchez Galán. També el d'El Corte Inglés, Isidro Álvarez, el de Mango, Isak Andric, el d'Acciona, José Manuel Entrecanales, el de Mapfre, Antoniio Huertas, el d'Inditex, Pablo Isla, i el de Ferrovial, Rafael del Pino. El de Mercadona, Juan Roig, i el de Planeta, José Manuel Lara, no han pogut assistir a la cita.

El president espanyol els ha ofert un dinar en què, segons fonts de La Moncloa, ha reiterat bona part

del missatge que ha llançat a primera hora del matí durant la sessió de control del Congrés, quan ha respost una pregunta del portaveu de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, assegurant que el seu govern no té "cap contenciós" amb Catalunya perquè la petició del dret a decidir "no és majoritària" sinó només quelcom que defensen part dels partits polítics del Parlament.

Els grans Lobby econòmics també saben que en cas d’independència caldrà adaptar-se

Durant el dinar, Rajoy ha insistit de nou en que ell té disposició al diàleg amb la Generalitat de Catalunya, però sempre dins del que marca el Tribunal Constitucional i el Congrés dels Diputats. En aquest sentit, també els ha recordat el suport del seu executiu al govern de la Generalitat a través del Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) i el pla de proveïdors, i ha defensat de nou la "pluralitat" de la societat catalana, que segons el president espanyol té "moltes demandes" i comparteix especialment la de la superació de la crisi.

Rajoy no vol dialogar, no vol cap tercera via

La seva petició als empresaris perquè l'ajudin a fer evident aquesta "pluralitat" arriba pocs dies després que tan el setmanari The Economist com el Financial Times hagin fet referència al contenciós entre els governs de la Generalitat i de l'Estat i hagin emplaçat Rajoy a moure fitxa i dialogar amb el govern català per buscar un acord.


http://directe.cat/348382