dijous, 15 de maig del 2014

Monzó proposa organitzar un recorregut 'Senyora d’Ullastrell (abans de Terrassa)'

15/05/2014

PERE NAVARRO

L’escriptor assegura, en to humorístic, que "caldria aconseguir que l’Ajuntament de Terrassa cedís al d’Ullastrell la ‘bandera bruta’ que ha estat l’origen d’aquest sainet deliciós"

 

Nerea Rodríguez



L’escriptor i articulista de ‘La Vanguardia’ Quim Monzó


L’escriptor i articulista de ‘La Vanguardia’ Quim Monzó escriu avui un article on es refereix a la dona que va agredir el líder del PSC, Pere Navarro, durant una comunió a Terrassa. Ahir es va saber que aquesta dona es diu Montserrat Puigbó, i que viu a Ullastrell. És per aquest motiu que Monzó ironitza amb la possibilitat que l’Ajuntament organitzi “immediatament un recorregut ‘Senyora d’Ullastrell (abans de Terrassa)’”.

En un text on explica que Ullastrell té l’església parroquial de Santa Maria i que també té altres “llocs interessants”, i menciona un bar-frankfurt-cafeteria; el restaurant Cal Taiet, especialista en brasa; el
forn Anglada, etc., Monzó assegura que “a totes aquestes delícies, Ullastrell hi ha afegit el fet de ser la població de la fins fa dos dies ‘senyora d’una mitjana edat, de classe mitjana’ que va descriure amb ull esmolat Pere Navarro”.

Ara, continua l’articulista, “ja sabem que no és de Terrassa, com crèiem al principi, sinó que, segons la seva pròpia confessió, és d’Ullastrell”. Alhora, creu que aquest recorregut que hauria de crear el consistori, “hauria d’estar enllestit abans de l’estiu i faria les delícies dels pixapins. Amb molt menys a oferir, molts pobles munten fires medievals amb la gent vestida d’època (però amb els mòbils a la mà), recorreguts literaris de bardissa i qualsevol altra cosa que entabani visitants per anar fent bullir l’olla”.

I conclou: “Això sí: caldria aconseguir que l’Ajuntament de Terrassa cedís al d’Ullastrell la ‘bandera bruta’ que ha estat l’origen d’aquest sainet deliciós, perquè la pugui exhibir en lloc preferent”.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/05/monzo_proposa_organitzar_un_recorregut_senyora_d_ullastrell_abans_de_terrassa_100662.php