dissabte, 31 de maig del 2014

Marc Álvaro treu de polleguera Duran

Dissabte, 31 de maig de 2014 11:10 h

Els atacs de Duran a ERC en al carta web d’aquest divendres i el paperot de vella glòria pansida al costat de Rubalcaba a les jornades de Sitges, tenen un rerefons


Duran i Rubalcaba



Francesc Marc Álvaro va escriure un article el passat 27 maig titulat “El fals debat de la presència d’ERC al govern”, que hores d’ara deu ser lectura de capçalera de molts quadres i militants de CiU, que dóna pistestes sobre l'actitud recent de Duran. 

En el seu article, el periodista fa una anàlisi post eleccions europees i desgrana les fortaleses i febleses de CiU i de CDC, i en aquest escenari, assenyala que Duran és una de les febleses de CiU pel seu “paper equívoc, a voltes deslleial”, i que en el cercle de confiança del president Mas “creix la idea” que ara cal moure fitxa i apunta, a més de la possible entrada d’ERC al govern, a una
remodelació del govern amb consellers més polítics; acabar amb la bicefàlia en la direcció de CDC; i “prendre decisions de caràcter definitiu sobre el paper de Duran i Lleida o les relacions amb Unió, abans de les eleccions municipals”. En aquest sentit, cal entendre la carta de Duran als militant d’Unió i el paperot d’aquest a les jornades del Cercle d’ Economia a Sitges.

Atac a ERC, soci per a la governabilitat de CiU

Duran, que a més de president d'UDC, és secretari general de CiU, en la seva carta-web carrega de valent contra  ERC. Segon Duran, la formació que lidera Oriol Junqueras "es configura com el principal adversari de CiU en l'eix ideològic", substituint el PSC i que ignorar això, és equivocar-se. També assenyalava que ERC ha tingut "l'astúcia de no arremangar-se i no entrar en el govern". "Nosaltres no la vam tancar –la porta−, ni llavors ni ara, el que passa és que els és més còmode i més rendible no fer-ho. I si, a sobre, tenen memòria com per recordar que sempre que han assumit responsabilitats, ho han fet molt malament, s'acaba d'entendre tot", deia Duran, que afegia que CiU "aporta independentistes i no independentistes a la consulta”, no com ERC, i que CiU, sobretot, "aguanta el país".

Duran està acabat

Ahir a Sitges van entrar en escena dues velles glòries de fa tres dècades que ara defensen la tercera via, en la que no es posen d’acord, per frenar un procés que no té marxa enrere. El líder d'Unió va aprofitar la participació a un col·loqui a les jornades de Sitges amb el secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, per reclamar de nou la tercera via, a través d’una  "solució política" per a Catalunya i el seu conflicte amb Espanya, que no va convèncer ni a Rubalcaba, que va dissentir de la proposta de Duran de fer una reforma de la Constitució que pugui donar resposta a les necessitats dels catalans. "No vull marxar d'Espanya, però tampoc vull quedar-me a costa de desfigurar la meva personalitat", va ser la frase del dia de Duran. Ho diu tot.