dimarts, 20 de maig del 2014

L’ANC planta cara a la retòrica unionista

Dimarts, 20 de maig de 2014 05:00 h

Forcadell combat l’unionisme que augura que una hipotètica davallada de CiU portarà a la derrota del procés i assegura que el procés no s’afeblirà si guanyen els partits pro-consulta



Presidenta de L'ANC Carme Forcadell



La presidenta de l’ANC ha insistit en assenyalar que guanyi qui guanyi les eleccions europees a Catalunya el procés no s’afeblirà si la suma dels partits pro-consulta és vencedora. 

Carme Forcadell en una entrevista a RAC1 ha recordat que les forces unionistes ja van insistir que el procés perdria gas quan Artur Mas va guanyar les eleccions a Catalunya, però sense la majoria excepcional que CiU reclamava, i que com s’ha demostrat, això no ha estat així.  En aquest sentit, Forcadell ha insistit que la lectura dels resultats l’endemà de les eleccions europees no s’ha de fer en
clau de partits sinó sumant els resultats de les forces pro-consulta, i ha fet una crida a votar aquells partits que la defensen.

L’unionisme fa dies que esmola els ganivets

Sectors influents de Madrid esperen que una hipotètica victòria d’ERC sobre CiU en aquestes eleccions europees deixi el lideratge del president Mas tocat i, en conseqüència, el procés sigui definitivament enfonsat. Aquests sectors també esperen que si l’abstenció a Catalunya és igual o superior a la mitjana espanyola, es demostraria que el suport social a la consulta és una fal·làcia. Per això, Forcadell ha fet una crida a  "desbordar les urnes" el 25-M perquè la consulta catalana comença aquest dia.