dijous, 22 de maig del 2014

Kilian Jornet: "No es pot seguir en un Estat com Espanya"

22/05/2014

INDEPENDÈNCIA

El corredor de muntanya opina que "a Espanya la Transició no va ser una transició"


Nerea Rodríguez



Kilian Jornet



El corredor de muntanya Kilian Jornet assegura, en una entrevista al diari ‘Ara’, que “el que és clar és que no es pot seguir en un país o en un Estat com el d'Espanya, que ara mateix està anant enrere”. Jornet argumenta que la seva companya és sueca i que quan miren els telenotícies i veuen “que s’ha aprovat la llei de l’avortament, o la llei penal, em diu: ‘Això són paròdies?’

El corredor català opina que
“a Espanya la Transició no va ser una transició. Si algú que t'ha matat el germà et diu ‘Bé, tan amics’, doncs no, no podràs perdonar. A Alemanya la gent té vergonya del que hi va haver, i aquí hi ha gent que no sent vergonya del que va ser el franquisme. Jo crec que això ha portat molts problemes”.

Preguntat per si creu que Catalunya serà independent d’aquí 10 anys, ha respost: “No ho sé. Pot ser. Al meu món ideal no hi hauria fronteres. Si pogués agafaria el passaport i el cremaria. El fet de viatjar o d'haver viscut a països diferents et fa veure coses en diferents perspectives. El que es veu des de Granada, el que es veu des de Catalunya, el que es veu des de França, el que es veu des de Noruega, d'Espanya,... són coses diferents. És curiós”.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/05/_kilian_jornet_no_es_pot_seguir_en_un_estat_com_espanya_100814.php

1 comentari :

Anònim ha dit...

és el meu heroi ll*ll (lolín)