dimarts, 27 de maig del 2014

Jordí Martí, possible candidat a l'alcaldia per un nou partit socialista

27/05/2014

PSC

Els crítics del PSC fa un públic un manifest i anuncien que constituiran el nou partit el 4 de juliol


Xavier Lladó


Jordi Martí a Singular TV


L'expresident del Grup Municipal del PSC a l'ajuntament de Barcelona, Jordi Martí, podria ser candidat a l'alcaldia sota les sigles d'un nou partit socialista. Ho seria en el marc del nou partit polític que els crítics del PSC, liderats per l'exconsellera Montserrat Tura, pretenen crear i que es presenti a les eleccions municipals de 2015.

Tura ha declarat a BTV que Martí s'està rumiant aquesta possibilitat d'optar a
l'alcaldia. L'exregidor, que va perdre les eleccions primàries davant de Jaume Collboni, medita fer el pas. És una petició que li han traslladat els crítics i ens els pròxims dies farà pública la decisió

La nova formació, quees podria anomenar Moviment Socialista Català, es constituirà el 4 de juliol vinent defensarà la consulta i vol recuperar els vots dels socialistes desencantats. Els crítics del PSC han fet públic avui un manifest on justifiquen l'escissió, i acusen l'actual PSC d'impulsar un projecte "sense vocació majoritària i percebut per molts ciutadans com allunyat de la centralitat del catalanisme polític i de la unitat entorn del dret a decidir". A més, fan responsable la direcció del daltabaix electoral en les eleccions europees.

Els exdirigients del PSC que donen el seu nom al manifest són Montserrat Tura, Joaquim Nadal, Marina Geli, Antoni Castells, Pia Bosch, Maria Badia i Manel Nadal. El nou partit polític té el suport d’Avancem, el moviment dels dissidents del PSC, encapçalat per Joan Ignasi Elena. Entre els crítics hi ha dos diputats -Geli i Elena-, que podrien abandonar el grup socialista.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/05/jordi_marti_possible_candidat_a_l_alcaldia_per_un_nou_partit_socialista_100916.php