dissabte, 10 de maig del 2014

#Europees2014 Dia 1 “Espanya no paga traïdors i menys a @CiudadanosCs

Dissabte, 10 de maig de 2014 05:00 h

Una anàlisi crítica del dia a dia de la campanya, una mirada des del directe!cat per a veure-hi més enllà.


El partit que pensava menjar-se Espanya en aquestes eleccions europees s’ha trobat amb la crua realitat, si fins fa dos dies eren els simpàtics, ara són tot el contrari, tots els mitjans de comunicació espanyols i alguns de catalans que  reien les gràcies a Rivera i els seus, ara han començat a fer-los el buit, desprès que un sorprenent CIS els deixi sense representació a Europa. L’acte d’inici de campanya de Ciudadanos a Madrid semblava un funeral, el que havia de ser l’inici d’una gran història s’ha convertit en unes hores en una derrota fins i tot abans de començar la campanya.



Ciudadanos fora d'Europa i Duran fora de CiU?

Liquidat el partit de Ribera, la campanya a Catalunya agafa morbositat davant quin serà el paper de Duran en els actes de la coalició. Segons fonts presencials, la rebuda del líder demòcrata cristià al primer acte de CiU va ser freda i en l’ambient s’ensumava el pànic que Duran digues alguna d’aquelles sentències que els fan perdre vots a cabassos, però al final va regnar una pau tensa.  

La pau a la direcció de campanya però ha durat  tant sols unes hores, fins a la publicació de la carta setmanal en que Duran no ha
pogut més, i li ha enviat  el primer “viatge polític” al soci de govern i competidor en aquestes eleccions: l’esquerranós Oriol Junqueras.

Duran farà possible la victòria d'ERC?

Mentre la preocupació per Duran era evident a l’acte de CiU, la tranquil·litat i una certa eufòria omplia el palau de congressos de Girona per escoltar la tríada republicana de Junqueras, Terricabras i el socialista Ernest Maragall, fins i tot el sempre prudent líder republicà va gosar insinuar que ERC guanyaria unes eleccions per primer cop des de la República, unes paraules que van trencar per uns moments la pau dels estrategs republicans, que tot i que es veuen guanyadors, saben que no cal dir-ho.