diumenge, 4 de maig del 2014

El Grup Godó vol la tercera via a l’església catalana

Diumenge, 4 de maig de 2014 13:00 h

Fa dies que li fa el llit al cardenal Sistach i avui a l’editorial defensa el nomenament d’un des cardenals més ultres de la conferencia episcopal espanyola i castellanoparlant, el cardenal Cañizares


Vergonyosa campanya de La Vanguardia per fer saltar l’actual cardenal de Barcelona Lluís Martínez Sistach, i avalar que un des cardenals més ultres de la conferència episcopal espanyola segui al capdavant de l’església catalana; una tercera via contraria al dret a decidir dels catalans en format eclesiàstic. Les paraules del diari són tota una declaració contra el president Mas, la capçalera del Grup Godó defensa que l’església catalana no pot fer el joc al catalanisme polític i destaca que el fet que  Cañizares no parli català no és cap problema, perquè el cardenal d’origen valencià el pot aprendre. Pel rotatiu el  més important és que l’actual cardenal de Toledo té molt bona reacció amb el president Rajoy i això obre la porta a la tercera via per acabar amb el dret a decidir. 





La Vanguardia no vol una església catalana compromesa amb el país

És el que es desprèn de les notícies que ha publicat aquesta setmana el diari, en un intent d’evitar que el dret a decidir compti amb estaments de suport, en aquest cas l’església catalana, tant sols des d’aquesta posició es pot entendre l’actitud del diari per substituir el cardenal Sistach.

Església Plural manifesta el seu rebuig frontal a un possible nomenament del cardenal Cañizares com arquebisbe de Barcelona.



En aquest sentit ha manifestat que: “Cañizares representa tot allò oposat al que la majoria de catòlics de Catalunya vol per l’Església del seu país. El rebuig que suscitaria en la societat catalana, més enllà del món catòlic, seria molt gran i perjudicaria greument el prestigi de l’Església catalana. Una decisió com aquesta podria situar l’Església catalana fora del debat polític i social, i fins i tot arribar a considerar la institució eclesiàstica com instrument al servei dels interessos aliens al país. Església Plural posarà en marxa una campanya perquè la comunitat catòlica catalana faci arribar aquest rebuig al Vaticà”.

La Vanguardia fa la feina de llençar el globus sonda

Referent a la crònica que el periodista Enric Juliana ha publicat aquest matí a La Vanguardia sobre la creixent opció que el cardenal Cañizares sigui el substitut de l’arquebisbe Martínez Sistach al davant de l’arquebisbat de Barcelona, Església Plural  ha manifestat que: “Entenem la notícia com un globus sonda per copsar la reacció que aquest possible nomenament suscitaria en el món catòlic català i per tant considerem que cal respondre i deixar clara quina seria la postura de cada sensibilitat eclesial que conforma la comunitat catòlica de Catalunya. Pel que fa a Església Plural, com a referent d’un ampli sector de l’Església catalana que s’identifica amb una sensibilitat oberta i progressista, clarament reformista, en la línia dels documents i de l’esperit del Concili Vaticà II que entén com a punt de partida d’una reforma a fons teològica, pastoral, moral i social de la doctrina catòlica, volem manifestar el nostre rebuig frontal a la possibilitat apuntada pel sr. Juliana que el cardenal Cañizares sigui nomenat arquebisbe de Barcelona.”


http://directe.cat/347797