dijous, 10 d’abril del 2014

'Vam votar i votarem': tres anys del Barcelona Decideix

Dijous  10.04.2014  06:00

Alfred Bosch, Muriel Casals i Ignasi Termes recorden aquella fita en la mobilització de la societat civil per la consulta  









Avui fa tres anys Alfred Bosch, aleshores portaveu de Barcelona Decideix, anunciava emocionat les dades de participació en la consulta sobre la independència a la capital catalana. Aquella jornada tancava un cicle de centenars de consultes en més de mig miler de municipis de tot el Principat, un cicle que havia començat a Arenys de Munt el 2009. Abans-d'ahir, Bosch era a la tribuna d'oradors del congrés espanyol defensant la convocatòria d'un referèndum oficial el 9 de novembre. Aquella consulta, que va recollir el vot de 257.645 barcelonins, va ser una peça important de totes les que la societat civil catalana va anar afegint per empènyer cap a l'actual procés d'independència.

Per a commemorar aquella gran mobilització d'organitzadors i de votants que va implicar la consulta del 10 d'abril del 2011, Bosch mateix participarà en un acte al Museu d'Història de Catalunya, al costat de Muriel Casals, presidenta d'Òmnium, i d'Ignasi Termes, membre del secretariat de l'ANC. L'acte es farà a dos quarts de vuit del vespre, a l'auditori del museu, i serà presentat pels actors Joel Joan i Toni Albà. Parlaran sobre la continuïtat d'aquella fita i els esdeveniments d'aquests últims tres anys.

 Bosch anunciava, emocionat, els resultats de la consulta del 10-A.








http://www.vilaweb.cat/noticia/4184600/20140410/vam-votar-votarem-anys-barcelona-decideix.html