dimarts, 1 d’abril del 2014

Rouco Varela agita l'espantall de la guerra civil

Dimarts  01.04.2014  08:35

Diu que 'les actituds' que la van causar la poden tornar a causar ara







El cardenal arquebisbe de Madrid, Antonio María Rouco Varela, va dir ahir durant el funeral d'estat d'Adolfo Suárez que les actituds que van causar la guerra civil espanyola 'la poden tornar a causar'. Sobre Suárez, diu que 'va cercar i practicar amb tenacitat la reconciliació en el àmbits més delicats de la vida política i social d'aquella Espanya que volia superar per sempre la guerra civil: els fets i les actituds que la van causar i la poden causar', ha dit textualment Antonio María Rouco Varela, que també ha destacat que la 'concòrdia' va ser possible amb Suárez i es va preguntar 'per què no havia de ser-ho també ara i sempre en la vida dels espanyols, de les famílies i de les seves comunitats històriques'.

Aquestes són les declaracions:






El diputat de CiU al congrés Pere Macias va dir a Twitter ahir en què considerava el cardenal arquebisbe de Madrid, Antonio María Rouco Varela, 'franquista i mancat de caritat cristiana'.


Foto: @PabloAIglesias



Per cert que ahir a la catedral de l'Almudena, a Madrid, es van congregar autoritats espanyoles, europees i d'arreu del món, entre les quals el dictador de Guinea Equatorial, Teodoro Obiang, que va quedar situat en primera fila dels bancs de les autoritats estrangeres, tal com es pot veure a la imatge (a la dreta). En una altra imatge --que Daniel Gómez Portet va fer circular a Twitter-- es pot veure Obiang i la seva esposa al costat de Jose Manuel Durao Barroso, abans de ser acompanyats al seu lloc.

Foto: @danielgportet



http://www.vilaweb.cat/noticia/4182723/20140401/rouco-varela-agita-lespantall-guerra-civil.html