dimarts, 22 d’abril del 2014

"Guanyem-nos Europa", lema de campanya de CiU a les europees

22/04/2014

ELECCIONS EUROPEES

Tremosa remarca que intentaran aconseguir el màxim suport per afermar la consulta sobre la independència


Lluís Bou




CiU ha llançat avui el seu web de campanya electoral per a les europees amb el lema "Guanyem-nos Europa", amb el qual busca una participació "massiva" per iniciar així un "cercle virtuós" cap a la consulta, segons ha explicat avui el cap de files de la federació nacionalista, Ramon Tremosa.
"Volem guanyar-nos Europa, però no podem fer-ho sols", ha afirmat Tremosa en una conferència de premsa a Barcelona juntament amb el candidat d'Unió, Francesc Gambús.
Per a Tremosa, el 25 de maig és una cita clau per al procés sobiranista, perquè es pot desencadenar
"una bola de neu que es posi a rodar pel pendent" si es dóna una "grandíssima participació" i un "gran resultat" per a CiU. En aquest sentit, el candidat de la federació ha subratllat que, contra més vots tinguin CiU i les altres forces catalanes favorables al procés, més fàcil serà demanar avals per a la consulta a Europa.
A més, en els pròxims mesos hi podria haver un "sí" al referèndum independentista escocès i una possible solució a la seva integració a la UE, de manera que "els arguments de la por i de la catàstrofe" del govern espanyol contra el procés català quedarien "deslegitimats".

Tremosa ha considerat que el cas de Catalunya "no pot ser ignorat" en les esferes internacionals, perquè en les últimes eleccions catalanes hi va haver "més suport popular i més majoria parlamentària" a la consulta catalana que en el cas d'Escòcia. I no obstant això, ha dit l'eurodiputat de CiU, cap govern europeu ni el primer ministre britànic, David Cameron, ha qüestionat la legitimitat del procés escocès.
L'eurodiputat de CiU i candidat a la reelecció no ha volgut especular sobre què diran els aspirants a presidir la Comissió Europea en funció de la configuració de l'Eurocambra que resulti de les urnes del 25 de maig, encara que creu que "no se situaran en contra" del dret a decidir dels catalans. Tremosa ha reiterat que la consulta del 9 de novembre és "irrenunciable" per a CiU, que porta a les seves bases del programa electoral per a les europees el compromís de defensar aquest plantejament davant les institucions europees.
També ha subratllat el seu compromís amb la consulta el candidat d'Unió, Francesc Gambús, qui ha remarcat que CiU vol fer una campanya de "proximitat" recorrent tot el territori català. La campanya de CiU té altres lemes que es poden trobar al web, com "Guanyem democràcia", "Guanyem llibertat" i "Guanyem futur", tots ells encapçalades amb un "Sí".
El web de la campanya de CiU (Tremosa.cat) inclou un perfil del cap de llista i una sèrie d'apartats sobre el que ha fet l'eurodiputat de CiU en els últims 5 anys a Estrasburg i el que farà en les matèries de dret a decidir, infraestructures, medi ambient, economia, joventut, el català a la UE, energia, drets fonamentals, agricultura i pesca; i unió bancària i rescats financers.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/04/_guanyem-nos_europa_lema_de_campanya_de_ciu_a_les_europees_100156.php