divendres, 4 d’abril del 2014

Els catalans residents a l’estranger podran votar a la consulta amb el certificat de les europees

04/04/2014

REFERENDUM

La Generalitat recomana als emigrants que fotocopiïn el certificat de les europees per participar al referèndum


Nerea Rodríguez



Els catalans que viuen a l'estranger podran votar a la consulta del 9 de novembre amb el mateix document que els identifica a les eleccions europees. La Generalitat recomana als emigrants que guardin una còpia del certificat que els envia l'Oficina del Cens Electoral. Ho ha explicat el número 2 d'Exteriors i candidat d'Unió a les eleccions, Francesc Gambús, al programa ‘El Món a Rac1’.

Gambús ho ha consultat al Departament de Governació davant de
l'allau de preguntes que fan els catalans que viuen a fora sobre com podran participar a la consulta. I la resposta és que el mateix certificat que ara envia l'Oficina del Cens Electoral als que demanen votar a les europees podrà servir com a document acreditatiu a la consulta del 9-N.

N'hi haurà prou de fer-ne una fotocòpia, perquè l'original el faran servir a les eleccions del mes que ve. Segons ha explicat el programa, el certificat només el poden demanar ara els catalans que estan inscrits en el cens d'espanyols residents a l'estranger. Aquest paper no serà imprescindible per votar a la consulta, però sí que pot servir per facilitar els tràmits i la paperassa.

En paral·lel, la Generalitat està a punt d'activar una altra eina perquè els emigrants puguin participar a la consulta: un registre de participació en què es podran apuntar voluntàriament.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/04/els_catalans_residents_a_l_estranger_podran_votar_a_la_consulta_amb_el_certificat_de_les_europ_99825.php



2 comentaris :

Anònim ha dit...

GRACIES

Rosa Mary ha dit...

Gràcies a tú per comentar i per la teva visita :)