dijous, 3 d’abril del 2014

El TSJC suspèn l'aplicació del 25% de classes en castellà a un dels cinc centres

03/04/2014

CATALÀ

La decisió s'ha pres després dels recursos presentats pel director de l'escola i l’Ampa


Alèxia L. Ferret


El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha suspès temporalment l’aplicació del 25% de classes en castellà en una de les cinc escoles afectades per la sentència. Es tracta de l'Escola Sant Bonaventura Franciscans de Vilanova i la Geltrú. La decisió arriba després que el director i l’Ampa de l'escola se sumessin al recurs de la Generalitat per aturar la resolució judicial.

Els altres quatre centres també es van presentar en la causa i ara esperen una decisió del TSJC després de la resolució a favor dels interessos de l'escola de Vilanova i la Geltrú i de la Generalitat, que va demanar que s'escoltessin totes les parts abans d'emetre una sentència definitiva.

La Generalitat va recórrer l'acta que obligava a oferir el 25% de matèries en espanyol, mentre que les escoles i les seves respectives Ampa van sol·licitar al tribunal presentar-se en la causa. El TSJC va acceptar la petició, encara que va mantenir els terminis per acatar l'ordre judicial que donava una major cabuda al castellà a les aules.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/04/el_tsjc_suspen_l_aplicacio_del_25_de_castella_en_una_de_les_cinc_escoles_99792.php