dimecres, 2 d’abril del 2014

El ministeri d’Interior pressiona els policies que investiguen el cas Gürtel, segons l’Ara

02/04/2014

Aferns interns hauria citat a declarar els agents que investiguen la caixa B del PP, cosa que es considera el pitjor mal tràngol per a ells


Mar Sabé



El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz
 El ministeri de l’Interior, comandat per Jorge Fernández Díaz, hauria intimidat als policies que investiguen el cas Gürtel per ordre del jutge Pablo Ruz, segons publica avui el diari Ara. Segons informacions a les que ha tingut accés aquest rotatiu, la unitat d’afers interns ha citat a declarar en secret als policies de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) que elaboren un informe, a petició del jutge, per investigar l’existència d’una caixa B del Partit Popular que es nodria amb donacions irregulars d’empresaris.

El motiu, segons el diari, que va portar a afers interns a prendre declaració el passat mes de febrer
d'aquests policies va ser la publicació d’altres informes sobre el mateix cas als mitjans de comunicació. Un dels que s’haurien filtrat estava relacionat amb els regals que la família de la ministra de Sanitat, Ana Mato, va rebre a principis de la dècada passada per la trama de corrupció liderada per Francisco Correa.

Pedro Águeda, el periodista que signa aquesta informació, assegura que per un policia el pitjor tràngol que pot passar a la seva carrera és la declaració davant d’afers interns. La revelació de secrets està castigada al Codi Penal fins a cinc anys de presó per als membres de les forces de seguretat, assegura. A més, per si això no fos poc, fonts consultades pel periodista asseguren que el jutge Ruz, instructor del cas, no va ser informat d’aquestes declaracions secretes.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/04/el_ministeri_d_interior_pressiona_als_policies_que_investiguen_el_cas_gurtel_segons_l_a_99759.php