divendres, 25 d’abril del 2014

Camacho s’agafa a un ferro roent

Divendres, 25 d'abril de 2014 14:40 h

Davant la determinació del president Mas, Camacho ha ofert la "mà estesa" del govern espanyol per analitzar altres propostes que no siguin la consulta


(ACN).- La presidenta del PP, Alícia Sánchez Camacho, ha celebrat aquest divendres que el president de la Generalitat, Artur Mas, "s'hagi adonat que amb l'actual procés perdia tothom" i s'ha ofert a parlar d'alternatives que estiguin "dins de la llei i de la democràcia" i que no passin per la consulta. "Valorem molt positivament que el president sigui conscient que amb el procés portava fins ara perdíem tots, que era un sistema 'lost lost' i que ara hem de passar a un sistema en què tots guanyem", ha dit sobre les declaracions de Mas d’aquest dijous a TV3, on va dir que després de la consulta caldria negociar amb el govern espanyol de forma que hi guanyés tant Catalunya com Espanya. 


Renunciar a la consulta per començar a dialogar

Sánchez Camacho ha demanat a Mas que escolti el missatge del Congrés del 8 d'abril, i ha ofert la "mà estesa" del govern espanyol per analitzar altres propostes, "però sempre han de passar pel compliment de la llei i per estar en el marc de la democràcia". Segons la popular, les paraules de dijous de Mas "són una clara valoració negativa del seu procés, perquè és conscient que ara perden tots, els catalans i la resta d'espanyols". Per això, ha demanat que rectifiqui i proposi alternatives, però ha avisat que això no passa per canviar la data i la pregunta, sinó per renunciar a la consulta.

El PSC creu que Mas ha fet un "gest de rectificació" en assegurar que no hi haurà ni vencedors ni vençuts


El portaveu del PSC al Parlament, Maurici Lucena, ha interpretat que el president Mas ha fet un gest de rectificació en afirmar en l’entrevista a TV3 que en el procés no hi pot haver ni vencedors ni vençuts. Segons Lucena, aquestes paraules són un reconeixement "tàcit" que l'única manera d'aconseguir la consulta és a través del diàleg i "apunten clarament a una voluntat de rectificació i un reconeixement implícit que la via presa amb ERC no porta enlloc". El portaveu dels socialistes ha confiat que el "gest" del president es materialitzi en les properes setmanes i ha afirmat que "el PSC estarà encantat d'ajudar a bastir aquests ponts de diàleg".

ERC celebra el compromís de Mas amb el 9-N i reclama a l'Estat que no recorri la llei de consultes al TC

La diputada d'ERC Gemma Calvet ha valorat positivament les reflexions que el president Mas, va fer aquest passat dijous en l’entrevista  a TV3. Segons Calvet, Mas va fer un exercici de "lideratge polític", amb un anàlisi "rigorós" de la situació i amb un compromís "ferm" amb la consulta. En aquest sentit, la diputada republicana ha exigit al govern espanyol que no recorri al TC la futura llei de consultes per "respectar les regles del joc democràtic". ERC es reafirma en la importància del 9-N i considera "irracional" que es plantegin escenaris alternatius, com unes plebiscitàries, precisament l'opció més "probable" en opinió del president de la Generalitat.