diumenge, 23 de març del 2014

Unió sense Duran

Avui a les 18:00h.

El lider d'UDC prepara el partit per cedir el lideratge

 




Duran, en una imatge d'arxiu


El darrer congrés d'Unió, celebrat a Sitges el passat dia 3, va viure una situació insòlita: el líder del partit, Josep Antoni Duran i Lleida, assegut a segona fila a l'escenari mentre cedia tot el protagonisme a Ramon Espadaler, que va fer el discurs de cloenda. Duran, en efecte, no només gairebé no se'l va veure, sinó que tampoc va intervenir encara que era un congrés per adaptar només els estatuts.

Duran i Lleida, que porta gairebé trenta d'anys d'home fort, ha començat a preparar un partit

acostumat al seu hiperlideratge per quan ell no hi sigui. Un primer pas podria ser una bicefàlia a la basca amb ell de candidat electoral i una altra persona portant les regnes de la formació. De fet, en la seva carta setmanal del passat 17 de gener ja no descartava repetir de candidat
a "una llista europea, a les Corts o a la Generalitat".

La creixent discreció de Duran contrasta amb el creixent protagonisme del conseller d'Interior, Ramon Espadaler. Espadaler és el president del consell nacional i, per estatuts, això significa també que ho és del partit, però a Unió aquesta figura ha estat per sota sempre del secretari general.

Espadaler, que no ha patit sotracs importants des de la seva arribada a Interior, ha començat a substituir Duran en molts actes de partit. Aquest dissabte va participar en la tradicional calçotada de la Intercomarcal d’Unió de Tarragona al Pla de Santa Maria, on va aprofitar per demanar a Rajoy que permeti la consulta arran de l'informe de la fiscalia.

I el passat dia 15, en declaracions prèvies als mitjans de comunicació abans de la seva intervenció a l’Escola d’Hivern d’Unió de Joves, va demanar que la reforma fiscal protegís les classes mitjanes, molt en la línia de Duran. "Aquesta reforma fiscal -va dir aleshores- s’ha de fer amb molta cura per protegir les classes mitjanes i les famílies, doblement penalitzades per la crisi econòmica i també per una fiscalitat en molts moments exagerada, així com per estimular les pimes, veritable motor per sortir de la crisi econòmica”.



http://politica.e-noticies.cat/unio-sense-duran-83942.html