Messi, amb un "hat trick", protagonitza una remuntada que reenganxa els blaugranes a la Lliga i suposa un cop moral contra un Madrid que no ha sabut sentenciar

Especial: Barça - Tota l'actualitat del Futbol Club Barcelona

| Actualitzat el 23/03/2014 a les 22:51h

Messi ha marcat tres gols al Bernabéu. Foto: FCB

El Barça ha tret tot l'orgull propi per incendiar el Bernabéu. Els blaugranes han acabat guanyant per 3 a 4 un clàssic amb moltes alternatives i en el qual l'àrbitre ha estat protagonista assenyalant tres penals. Messi, amb un hat trick, ha liderat la remuntada blaugrana que han arribat a perdre per 2 a 1 i 3 a 2.

El Madrid ha mostrat clarament les ordres d'Ancelotti: pressionar al màxim a la defensa blaugrana per dificultar la sortida de la pilota. Tanmateix, ha estat en un contraatac del Barça quan ha arribat la primera ocasió del partit: gran conducció de Messi i xut fluix de Neymar que Diego López ha atrapat sense problemes. La resposta ha estat immediata: Benzema ha xutat molt desviat quan s'havia quedat sol davant de Valdés aprofitant una errada defensiva dels catalans.

Poc a poc el Barça s'ha adaptat a la forta pressió merengue i ha començat a triangular amb facilitat. A
més, aprofitava la superioritat al mig del camp –amb Busquets, Xavi, Iniesta, Cesc i Messi- per tenir el partit allà on volia. Precisament una llarga jugada de control culer ha acabat amb una conducció de Messi que ha cedit a l'esquerra per tal que Iniesta afusellés la porteria local (1 a 0 al minut 6).

El Barça tenia el partit allà on volia però el Madrid amenaçava a la contra. Benzema, de nou sol davant Valdés, ha fallat incomprensiblement al minut 11 mentre que a la porteria contrària han estat primer Messi i després Neymar els que incomprensiblement no han marcat el 0 a 2. Perdonar ha costat car perquè en només tres minuts, del 19 al 22, Benzema ha remuntat. La seqüència s'ha repetit: centrada de Di Maria –que ha superat una vegada i altra Alves- i rematada del “9” madridista, primer de cap i després amb una rematada imparable. De fet, el francès ha tingut el tercer dos minuts després en una jugada calcada que Piqué ha salvat a la línia de gol.

Poc a poc, el Barça s'ha anat refent i ha passat de patir per acabar la primera part golejat a pensar que era possible empatar. El gol ha arribat al minut 41 després d'una paret al mig de l'àrea entre Messi i Neymar. L'argentí ha marcat i ha igualat el mexicà Hugo Sánchez a la taula de màxims golejadors de Lliga. A la celebració Pepe ha agredit Cesc però la jugada ha acabat amb una groga per banda.

A la represa el Barça ha sortit molt conscient que les seves opcions passaven per tenir la pilota i controlar el tempo del partit. Tanmateix, ben d'hora s'ha trobat un gol en contra en una jugada molt desgraciada. Per començar Valdés ha servit des de porteria directament a fora i a la següent jugada Alves ha fet falta a Cristiano Ronaldo fora de l'àrea. De manera totalment incomprensible l'àrbitre ha assenyalat penal i el crack portuguès no ha fallat i ha marcat el 3 a 2.

El gol ha deixat els blaugranes molt tocats però, tal i com ha passat a la primera part, poc a poc han començat a reaccionar. L'empat també ha arribat de penal i de nou amb Messi com a protagonista. L'argentí ha realitzat una espectacular passada en profunditat que Neymar ha controlat i ha estat objecte de penal per part de Sergio Ramos. Undiano Mallenco no ha dubtat i ha expulsat el defensa andalús. Messi tampoc ha fallat i ha empatat el partit a vint-i-cinc minuts pel final. Amb un home més els blaugrana han optat per la paciència i el control tot i que sense generar massa perill excepte un xut d'Alves que ha anat a petar al pal dret de la porteria blanca. No ha estat fins a sis minuts del final que Iniesta ha protagonitzat una jugada individual que entre Carvajal i Alonso han aturat cometent penal. Messi ha tornat a assumir la responsabilitat i ha completat el hat trick. Tres gols que li han permès superar Hugo Sánchez com a segon màxim golejador de la lliga i a Di Stefano com a màxim anotador en els clàssics.

Amb la victòria, els blaugranes sumen 69 punts. Estan a un sol punt de Reial Madrid i Atlètic de Madrid que, de rebot, esdevé el nou líder d'una Lliga a la qual només manquen nou jornades.