dissabte, 8 de març del 2014

Un avió ucraïnès és tirotejat a prop de Crimea

Homes armats sense identificar disparen contra l'aparell quan sobrevolava l'istme que uneix la península amb la resta d'Ucraïna

Cap dels tres tripulants resulta ferit


08/03/14 19:52 - Kíev -




Un centenar de nous membres de les Autodefenses de Crimea desfilen aquest dissabte a Simferopol Foto: EFE.


Un avió de la Guàrdia de Fronteres d'Ucraïna (SGU) ha estat atacat amb trets de fusells d'assalt quan realitzava un vol de patrulla a prop de la frontera administrativa de la república autònoma de Crimea. Cap dels tres tripulants de l'aparell ha resultat ferit.

Un portaveu del cos fronterer ha explicat que individus armats no identificats han obert foc contra l'aparell quan aquest volava a uns 1.000 d'altitud per sobre de la localitat d'Armiansk, situada a l'istme que uneix la península de Crimea amb la resta del territori ucraïnès.

“Els pilots han realitzat una brusca maniobra d'evasió, han descendit fins a l'altura mínima i han abandonat la zona” de l'atac, segons un comunicat del SGU.

Les autoritats ucraïneses denuncien que “els agressors armats russos cometen tota mena d'arbitrarietats, pressionen psicològicament els guardes fronterers, els amenacen, desinformen i intimiden”.

En aquesta ocasió, han utilitzat armes de foc, malgrat el risc que això suposa per a les vides humanes”, subratlla la nota.

L'aparell tirotejat, un avió Diamond, no està equipat amb armament.

D'altra banda, Ucraïna ha reconegut que un centenar de soldats russos i uns 50 membres armats de les anomenades Autodefenses de Crimea han fet retrocedir els efectius ucraïnesos d'un punt fronterer de Crimea amb Rússia per permetre l'entrada de dos columnes de vehicles militars al territori de la república autònoma.

Més de 30 camions militars sense matrícules d'identificació i un carro blindat de transport han entrat en territori ucraïnès des de Rússia a través de la frontera marítima a l'estret de Kerch, a l'est de la península de Crima, d'acord amb l'SGU.

El cos de fronteres també ha denunciat que tropes russes han assaltat aquesta matinada un dels seus punts de vigilància a Crimea i han desallotjat els guardes i les seves famílies.

Rússia, que considera il·legítim el derrocament de l'expresident ucraïnès Viktor Ianukóvitx, ha reconegut el govern prorus de la república de Crimea i ha enviat tropes a la zona.

Darrera actualització ( Dissabte, 8 de març del 2014 19:53 )