diumenge, 30 de març del 2014

Sáenz de Santamaría assegura que el govern espanyol no dialogarà sobre la sobirania i que no hi haurà referèndum

Redacció - 30/03/2014 - 16.16h.

BARCELONA



La vicepresidenta espanyola, de visita a Barcelona, ha apel·lat als vincles afectius entre tots dos territoris. (Foto: ACN)



El govern espanyol es manté ferm en la seva posició respecte a la consulta sobiranista catalana. Ho reitera des de Madrid dia rere dia, però també des de Barcelona, on aquest diumenge ha desembarcat la vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, per participar en un acte polític de la precampanya per a les eleccions europees. Assegura que l'executiu de Rajoy "complirà amb la seva obligació", per la qual cosa "no hi pot haver referèndum i no n'hi haurà amb aquest govern".

Durant la seva intervenció, Sáenz de Santamaría ha afirmat que vetllaran pel respecte a la llei i als tribunals, per la vigència de la Constitució i la primacia de l'Estat de dret, i pels drets de tots els espanyols i de tots els catalans, i ha afegit que no dialogaran sobre la sobirania nacional perquè no poden disposar "del que no pertany a ningú, sinó a tothom", ni autoritzar el que no depèn d'ells, en referència a la consulta catalana.

La número 2 del govern ha apel·lat a l'Espanya solidària i als vincles afectius, de sentiments, de proximitat, afecte i orgull més enllà dels jurídics que uneixen Catalunya amb la resta de l'Estat. Diu que els catalans "també tenen a Espanya el seu govern" i que el mateix que "no es pot entendre Espanya sense Catalunya, no es pot ocultar com seria Catalunya sense Espanya".

En la clausura de la convenció per presentar el programa electoral català a les europees, Sáenz de Santamaría ha recordat que Catalunya és la comunitat on s'ha invertit més en infraestructures en les dues últimes dècades i la que té un saldo comercial més gran amb la resta d'Espanya, ja que ven molt més que no compra.

Per la seva banda, la líder del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha advertit que "a Europa no hi ha espai per als que volen trencar el projecte de concòrdia i convivència d'Espanya", i ha apuntat especialment el president Artur Mas, CDC i els seus "còmplices" d'Unió, per "anar en sentit contrari del temps".

P.D : " Ja TENIM el NO.. ara que Sr. Mas?
Marqui un full de ruta NOU i faci el que la majoría de la Societat Civil l' hi ha exigit...!! "



http://www.324.cat/noticia/2355813