divendres, 14 de març del 2014

Rússia cita la consulta catalana al Consell de Seguretat de l’ONU

14/03/2014

REFERENDUM

“El referèndum no és una nova institució. Hi ha hagut o hi haurà referèndums a Porto Rico, Gibraltar, les Illes Malvines, Catalunya i Escòcia”, assegura Vitaly Churkin


Albert Ribas



L'ambaixador rus a l'ONU, Vitaly Churkin


L’ambaixador rus a les Nacions Unides, Vitaly Churkin, ha fet referència aquesta passada nit a la consulta catalana durant la seva intervenció davant del consell de Seguretat, segons informa La Vanguardia.

Churkin ha defensat la legalitat i la legitimitat del referèndum de Crimea recordant que hi ha hagut i haurà referèndums de les mateixes característiques arreu del món. Ha estat aquí quan ha assegurat que: “El referèndum no és una nova institució. Hi ha hagut o hi haurà referèndums a Porto Rico, Gibraltar, les Illes Malvines, Catalunya i Escòcia”.

Tot i reconèixer que els contextos legals i històrics són diferents, l’ambaixador rus reivindicat el dret de Crimea a celebrar el referèndum. “Per què el poble de Crimea hauria de ser una excepció?”.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/03/russia_cita_la_consulta_catalana_al_consell_de_seguretat_de_l_onu_99373.php