dilluns, 10 de març del 2014

Rovira: "ningú serà capaç d'evitar que els catalans votin el 9-N”

Dilluns, 10 de març de 2014 11:00 h

Ni tan sols la "mala intenció" de la carta de Mariano Rajoy al Congrés instant al rebuig a la consulta aturarà les urnes


La secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha afirmat aquest dilluns en una entrevista a TV3 que estem en un moment històric i clau i que d'aquí nou mesos els ciutadans de Catalunya poden decidir en quin país volen viure. Rovira ha assegurat que votar el 9-N només dependrà dels catalans i no se li acut com ni qui podria impedir-ho, per això ERC no parla d'altres plans que no sigui votar. Rovira s’ha mostrat convençuda, a més, que guanyarà el "sí" a al independència, perquè té claríssim, ha dit, que els catalans “no deixarem passar l'oportunitat.", i ha recordat que Catalunya és sobirana per prendre les seves decisions, "La independència, la declararem, no la demanarem a ningú", ha sentenciat. 




El suport internacional

Rovira també s'ha mostrat convençuda que el suport de la comunitat internacional al procés "democràtic i pacífic" iniciat a Catalunya es farà evident un cop els catalans hagin votat. "Que ningú l'esperi abans", ha subratllat. En tot cas sí que ha explicat que a Europa i al món hi ha qui comença a estar preocupat per la intransigència de l'estat espanyol, i més tenint en compte la situació a Escòcia. D'altra banda, la secretària general republicana ha diferenciat el referèndum convocat a Crimea del de Catalunya. "L'ocupació militar" fa que la situació sigui completament diferent.


ERC una plataforma que aglutini els partidaris de la consulta i la independència que ara estan orfes


Rovira ha explicat que ERC vol esdevenir la plataforma que aglutini els partidaris de la consulta i de la independència que no tenen cabuda a altres partits. El fitxatge de l'exconseller socialista Ernest Maragall i la col·laboració amb l'exdiputat del PSC Toni Comín s'han de llegir en aquesta línia. "L'objectiu és que ERC pugui ser una plataforma per anar eixamplant la majoria social que ens ha de fer guanyar la consulta".Rovira ha parlat especialment del PSC que, segons ella, ha "renunciat" a representar el 80% de catalans, que estan a favor del dret a decidir. "Evidentment nosaltres sí que els volem representar", ha afegit la secretària general republicana, que ha obert les portes d'ERC als militants socialistes descontents.


Rovira lloa la bona feina de la CUP

"La CUP ho està fent molt bé i és positiu que al Parlament de Catalunya hi hagi aquesta pluralitat política."