dilluns, 10 de març del 2014

L'ANC compleix avui dos anys de mobilització creixent

10/03/2014

REFERENDUM

L'Assemblea va néixer tal dia com avui el 2012, i publica un vídeo de record


Lluís Bou








Avui 10 de març fa dos anys que va néixer l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), entitat transversal de la societat civil que treballa per aconseguir la independència de Catalunya. L’ANC, organitzadora de les dues mobilitzacions més multitudinàries de la història del país, la manifestació de Barcelona de la Diada del 2012, i la Via catalana cap a la Independència de l’any 2013, encara un 2014 decisiu amb la vista posada a l’assemblea general que l’entitat celebrarà a Tarragona el proper 5 d’abril.
 
A l’esdeveniment, possiblement s’anunciarà quina serà la propera mobilització que promourà l’ANC per a l’Onze de Setembre del 2014. Els membres de l’ANC votaran els informes de gestió de l’actual Secretariat Nacional i el Full de Ruta actualitzat de l’entitat.
Amb motiu del segon aniversari, l’Assemblea ha fet públic el vídeo #2anysANC – Fem realitat el somni, rememorant alguns dels principals esdeveniments d’aquests dos anys de vida, com la constitució de l’entitat al Palau Sant Jordi, la Marxa cap a la Independència, la manifestació Catalunya nou estat d’Europa de l’any 2012, les Vies Catalanes organitzades arreu del món o la Via Catalana cap a la Independència, entre d’altres.
L’ANC també celebra els seus dos anys amb un concurs a través de Facebook en què demana als seus participants que recordin el seu millor moment relacionat amb l’Assemblea durant aquest temps. Entre tots els participants se sortejarà un lot de productes de l’ANC. Actualment, l’Assemblea compta amb 22.000 membres de ple dret i 17.000 col·laboradors i simpatitzants, i té 519 assemblees territorials, 57 sectorials i 23 exteriors.