dijous, 20 de març del 2014

Rigau insta les escoles a acatar el decret Wert o “atendre's a les conseqüències”

20/03/2014







Segons fonts de diversos directors de centre i del sindicat majoritari en l'ensenyament USTEC, confirmades per Solidaritat i Escola en català, la Consellera d'Educació Irene Rigau ha instat els directors dels centres educatius a acatar el decret Wert que imposa el castellà a l'escola, o “atendre's a les conseqüències”. Aquestes conseqüències, segons Rigau, serien la suspensió de la direcció de l'escola de fins a dos anys, per part de l'alta inspecció del ministeri d'Educació espanyol. Aquests fets s'han produït en el marc de la Junta central de directors de centre.

Des de Solidaritat Catalana per la Independència i Escola en català denunciem aquest pas enrere de la
Consellera, covard i irresponsable, ja que davant les amenaces del ministre Wert se'n renta les mans i trasllada tota la responsabilitat als directors de centre. Els centres educatius es mereixen un Govern que els protegeixi i empari davant dels atacs del Govern espanyol a l'escola en català, i els fets demostren que més enllà de les paraules des de la Conselleria no s'ha fet res per a blindar el català a l'escola, tal i com hem reclamat des de fa molt de temps Escola en català i SI.

Escola en Català i Solidaritat instem a la Consellera a demostrar que de debò vol blindar l'escola en català: anunciant i executant la desobediència a la llei i decrets Wert (i donar empara legal i política als centres perquè ho facin), i tramitant al Parlament de Catalunya una nova llei que blindi definitivament l'escola en català, llei que durant la passada legislatura va proposar Solidaritat i fou rebutjada. Si en les properes setmanes no es fan passes fermes en aquest sentit, potser el poble haurà de passar novament per davant de la classe política. Cada dia dins d'Espanya condemna la comunitat educativa a constants agressions per part d'Espanya, ho veiem al País Valencià amb l'eliminació de les línies en català, i ara amb el desempar del Govern català a les escoles.