dijous, 27 de març del 2014

Rajoy i Rubalcaba pacten fer pinya contra la consulta el 8 d’abril al Congrés

27/03/2014

REFERENDUM

Fonts de l’Executiu espanyol expliquen que el president de l'Executiu "considera que el desafiament independentista exigeix una resposta comuna, d'Estat, dels dos principals partits"


Nerea Rodríguez



Rajoy i Rubalcaba en una trobada a La Moncloa
 El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i el líder del PSOE i cap de l’oposició, Alfredo Pérez Rubalcaba, han pactat fer pinya contra la petició del Parlament català de transferir la competència per convocar un referèndum, que es debatrà el proper 8 d’abril al Congrés dels Diputats.

Segons publica avui el diari ‘La Razón’, fonts de l’Executiu espanyol expliquen que
Rajoy considera que el desafiament independentista exigeix una resposta comuna, d'Estat, dels dos principals partits, i que aquesta unitat d'acció ha de visualitzar-se amb claredat en la citada sessió parlamentària”.

Les mateixes fonts confirmen que Rajoy i Rubalcaba parlant sovint sobre el procés català i que “en les converses ja han abordat tots els fronts oberts i que, per descomptat, seguirà havent-hi contactes en els propers dies per consolidar l'estratègia comuna enfront del referèndum independentista que promou Artur Mas de la mà d’ERC”.

D’aquesta manera, PP i PSOE donaran un ‘no’ contundent el proper 8 d’abril a la petició catalana, encara que de fons estiguin les diferències que els separen en el terreny més polític, com és el cas de la reforma de la Constitució i dels matisos que el PSC obliga a introduir en el discurs nacional del PSOE en política territorial.

De fet, segons el mateix diari, alguns dels anomenats crítics del PSC ja s’han començat a moure per donar suport al Congrés a la petició de transferir la competència per celebrar un referèndum a Catalunya.

Tant el PP com el PSOE tenen clar que el president català no es donarà per vençut i que després d’aquesta negativa s’aprovarà la llei de consultes catalana. Segons ‘La Razón’, “en el PP preveuen que l'estratègia de Mas passi per buscar una redacció ‘molt tramposa’ que dificulti tot el possible el recurs davant el Tribunal Constitucional per part del Govern, però en la qual, al mateix temps, se superi el límit de la necessitat d'autorització prèvia per part de l'Executiu central”.

“No aniran a una redacció que incompleixi clarament la Constitució, al contrari, buscaran l'ambigüitat i jugaran al trilerisme jurídic”, sostenen també a la Moncloa.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/03/rajoy_i_rubalcaba_pacten_fer_pinya_el_8_d_abril_al_congres_99634.php