divendres, 7 de març del 2014

Les quatre dones més influents de Catalunya es reivindiquen

07/03/2014

Carme Forcadell, Muriel Casals, Ada Colau i Teresa Forcades analitzen el moment polític i social que viu Catalunya en un debat a 8TV









Muriel Casals, Carme Forcadell, Ada Colau i Teresa Forcades
Catalunya és un país amb veu de dona. Aquest vespre al programa ‘8 al dia’ de 8TV que presenta Josep Cuní ha quedat demostrat. Per primera vegada la presidenta de l’ANC, Carme Forcadell, la presidenta d’Òmnium, Muriel Casals; la portaveu de la PAH, Ada Colau i la fundadora de Procés Constituent, Teresa Forcades, han coincidit en un plató de televisió per debatre sobre el present i el futur polític i social de Catalunya.

Des d’ideologies diferents en alguns casos i amb matisos o discrepàncies pel mig, però també amb moltes coincidències, Forcadell, Casals, Colau i Forcades han deixat clar durant pràcticament una hora i mitja que creuen que les coses han de canviar. Cadascuna ho ha fet des de la seva parcel·la com a preocupació principal, però contemplant una revolució democràtica a l’horitzó.

Casals i Forcadell amb la independència de Catalunya com a objectiu principal. Colau, fidel a la plataforma que representa, amb la intenció que tothom tingui un habitatge digne per viure però amb la manifesta ambició de buscar canvis més profunds. I Forcadell, ambiciosa i enèrgica, amb les ganes de fer un país nou amb uns referents ideològics marcats i amb una clara divisió de poders.

Com la mateixa Forcades ha assegurat, “el fet de ser dona per si mateix no és cap atribut”, però com ha afegit Colau, i amb qui Forcadell, Casals i la mateixa Forcades hi han estat d’acord, les dones “representen el poder vertical enfront l’horitzontal”. Un poder que ara mateix, com queda clar amb la seva capacitat de mobilitzar a la ciutadania, tenen aquestes quatre dones catalanes.

La primera opció de l'ANC, el referèndum

La presidenta de l'ANC ha remarcat que la plataforma que presideix segueix tenint com a pla A la consulta del 9 de novembre, tot i que ha recordat que també tenen "el pla B i el C" per si el primer no prosperés.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/03/les_quatre_dones_mes_influents_de_catalunya_es_reivindiquen_99203.php