diumenge, 2 de març del 2014

Els EUA alerten de la “impressió d’impunitat” al voltant de la corrupció espanyola

01/03/2014

CORRUPCIÓ

L’informe de drets humans del Departament d’Estat denuncia les escasses sentències condemnatòries


Albert Ribas



L'extresorer del PP, Luis Bárcenas
La marca Espanya associada amb la corrupció. Aquesta és la conclusió que es pot despendre de l’informe sobre drets humans del Departament d’Estat dels Estats Units que recull dades de l’any 2013 després que en les seves pàgines alerti que Espanya dóna una imatge d’impunitat amb la corrupció.

L’informe assegura que les “informacions sobre el maltractament als detinguts i als presoners de la policia” , “les acusacions de corrupció contra funcionaris governamentals” i la “violència contra les dones i els nens” van ser els problemes més greus relacionats amb els drets humans durant el 2012.

El capítol referent a Espanya, de vuit pàgines de llargada, assenyala els càrrecs públics i polítics implicats en casos de corrupció. Com a exemple cita el ‘cas Bárcenas’ o el cas dels ERE’s fraudulents a Andalusia i recorda que els tribunals “rarament” han imposat sentències condemnatòries, una realitat que “ha creat una impressió d’impunitat”.

L’informe també esmenta dades de l’oficina del fiscal general a Espanya, segons les quals el 2012 hi va haver 235 imputacions relacionades amb la corrupció. D’aquestes, un 40% tenien a veure amb la malversació e fons públics.

http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/03/els_eua_alerten_de_la_impressio_d_impunitat_al_voltant_de_la_corrupcio_espanyola_99080.php