divendres, 7 de març del 2014

El Papa Francesc parla de Catalunya amb els bisbes catalans

07/03/2014

REFERENDUM

Els 12 prelats es reuneixen durant una hora i mitja amb el Pontífex al Vaticà


Nerea Rodríguez



Papa Francesc, a la missa d'inici del papat.



Els bisbes catalans han mantingut aquest matí una reunió amb el Papa Francesc, en el context de la visita ad limina, on han pogut explicar al Pontífex la situació política catalana. Tot i que cap dels dotze bisbes ho ha volgut confirmar explícitament, l’arquebisbe de Barcelona, el cardenal Lluís Martínez Sistach, sí ha assenyalat que el Papa coneix la realitat catalana perquè “parlar de les diòcesis és parlar de Catalunya”.

A més, ha reconegut que “d’altres n'hi han parlat també, lògicament. A ell no li ve de zero. La Santa Seu escolta sempre els bisbes en tot allò que afecta a un lloc”. Sistach s’ha mostrat també satisfet del que saben a la Santa Seu de l’Església a Catalunya: “Que les coses no van bé no és una imatge objectiva. Catalunya participem de la secularització de l’Europa occidental. No és que siguem diferents. Però també tenim coses molt bones, que també ho saben aquí”, segons publica ‘Catalunya Religió’.

“Han sortit tots els aspectes que afecten a la vida de l’Església”, ha afegit l’arquebisbe de Barcelona, qui ha assegurat també que “el Sant Pare se n’ha fet ben sensible, ens ha animat, ens ha encoratjat, i sortim molt satisfets”. “Nosaltres hem parlat i ens han volgut escoltar”, ha sentenciat.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/03/el_papa_francesc_parla_de_catalunya_amb_els_bisbes_catalans_99222.php