dilluns, 24 de març del 2014

El govern d'Ucraïna ordena la rendició i retirada de les seves tropes de Crimea

Dilluns  24.03.2014  11:13

La retirada arriba just després d'haver perdut, al llarg d'aquest cap de setmana, el control de pràcticament totes les bases militars







El president interí ucraïnès, Alexandr Turxínov, ha ordenat avui la rendició i retirada de totes les tropes ucraïneses de Crimea. 'El Consell Nacional de Seguretat i Defensa ha ordenat al ministeri de Defensa el replegament de les unitats militars emplaçades a la República Autònoma de Crimea', ha dit Turxínov a la Rada Suprema, el parlament, d'Ucranïa. També s'ha decidit 'garantir l'allotjament de les famílies de militars que avui es veuen obligats a deixar les seves cases sota pressió'.

La retirada arriba just després d'haver perdut, al llarg d'aquest cap de setmana, el control de
pràcticament totes les bases militars.

La decisió arriba després d'haver perdut aquest cap de setmana pràcticament tota la flota ucraïnesa a Crimea. Ucraïna també ha perdut aquest cap de setmana l'aeroport de Belbek i diverses unitats militars que encara guardaven lleialtat a Kiev. A més, cinc oficials ucraïnesos, entre els quals el comandant de la base aèria de Belbek, el coronel Yuli Mamchur i el comandant adjunt de l'Armada d'Ucraïna per a la Defensa del Litoral, el general ÍIor Vorontxenko, han estat detinguts en les últimes vint-i-quatre hores.

Diversos oficials ucraïnesos s'havien queixat aquests darrers dos dies de la desídia de la cúpula militar i política del país a l'hora de decidir els passos que havien de seguir les tropes a Crimea.


http://www.vilaweb.cat/noticia/4181068/20140324/govern-ducraina-ordena-rendicio-retirada-seves-tropes-crimea.html