dissabte, 29 de març del 2014

El govern britànic reconeix que la lliura seria la moneda comuna amb una Escòcia independent

Dissabte  29.03.2014  09:23

La notícia, publicada per The Guardian, pot donar un gran impuls a la campanya del sí







Si Escòcia s'independitzés, mantindria la unió monetària amb el Regne Unit, per tal de garantir l'estabilitat fiscal i econòmica a banda i banda. Així ho ha assegurat un ministre del govern britànic al diari The Guardian, que explica que aquesta admissió en privat arriba enmig dels temors de Westminster per les enquestes que constaten un augment del suport a la independència. Un independentisme que creix malgrat els esforços de conservadors, laboristes i liberal-demòcrates, que han fet servir, per evitar-ho, l'argument que una Escòcia independent no podria mantenir la lliura.

Però un ministre del govern ja ha dit que sí, que després d'una victòria de l'independentisme escocès, la lliura seria la moneda comuna dels dos nous estats. Aquesta afirmació pot donar un gran impuls a la campanya pel sí a la independència d'Escòcia, que ha anat guanyant suports en aquests últims mesos.

A més, hi ha algunes enquestes que demostren que bona part dels votants escocessos no es creuen que el Regne Unit es negués a acordar una unió monetària amb una Escòcia independent sinó que pensen que és, simplement, una tàctica de la campanya unionista per mirar de rebaixar el suport a la independència.