divendres, 21 de març del 2014

Duran, preocupat perquè els atacs a l’ANC generen més independentistes

21/03/2014

INDEPENDÈNCIA

El democristià considera que “és un error del govern de l’Estat deixar que la qüestió catalana quedi en mans d’un sol ministre”


Albert Ribas


Els atacs a l’ANC provoquen que l’independentisme creixi. Aquest és l’avís que ha a llançat avui el cap de files d’Unió, Josep Antoni Duran i Lleida( i Lladre ), a la seva carta setmanal. Segons Duran, contemplar una eventual il·legalització de l’Assemblea seria un greu error, ja que “no entendran mai que l’increment de separatistes és directament proporcional al de separadors”.

El polític democristià considera que el govern espanyol no està enfocant bé la qüestió catalana. Com
a exemple d’aquesta ha parlat de “l’error” que és deixar la situació “en mans d’un sol ministre” i que aquest sigui el responsable de la diplomàcia espanyola. “La qüestió catalana és el problema d’Espanya més internacionalitzat”, ha afegit.

Tot i insistir en què el president de la Generalitat, Artur Mas, no aposta per una declaració unilateral d’independència, Duran ha demanat al govern espanyol que es mogui ràpid i en la bona direcció perquè si no “la ruptura pot ser irreversible”.

Finalment Duran explica a la carta com aquesta setmana, en un esmorzar amb un analista en cap d’un banc del centre financer de Londres, ambdós van comentar que “els mercats donen per fet que Catalunya no serà independent”.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/03/duran_alerta_que_els_atacs_a_l_anc_generen_mes_independentistes_99529.php