dimecres, 12 de març del 2014

CDC vol crear un "Estat nou" a través d’un "procès constituent"

12/03/2014

CDC

Serà sotmès a debat a la convenció nacional que el partit celebrarà el proper cap de setmana


Alèxia L. Ferret




El president de la Generalitat, Artur Mas
“Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) es proposa impulsar com a partit polític la creació d’un nou ‘Estat català’ a partir d’un procès constituent que doni lloc a un sistema institucional diferent i alternatiu a l’actual amb reformes profundes en els tres àmbits del poder polític, executiu, legislatiu i judicial”, segons el diari La Vanguardia.

Així es planteja a la ponència de Regeneració Democràtica, que serà sotmesa a debat a la convenció nacional que el partit celebrarà el proper cap de setmana.

Josep Lluís Cleries, exconseller i portaveu de CIU al Senat, ha elaborat un document titulat ‘Compromesos amb una noca governança’, on es planteja "la creació d'un nou Estat, fruit de la voluntat del poble, és una excel·lent oportunitat per crear nous llaços, noves sinergies i noves actituds entre els ciutadans i els poders públics (...) i ens ha de permetre com a societat consolidar aquells valors que ens han enriquit com a poble". I aquest Estat nou "haurà de dur a terme un procés constituent participat i consensuat pel conjunt de la població".


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/03/cdc_proposa_crear_un_estat_nou_a_traves_d_un_proces_constituent_99313.php