dilluns, 3 de març del 2014

Álvaro: "Facin el que facin els partits no desactivaran el procés"

03/03/2014

REFERENDUM

El periodista assenyala com a protagonistes de "l'actual moment històric" a l’ANC i el govern català

 

Lluís Goñalons




Francesc-Marc Álvaro a Singular TV
El periodista Francesc Marc Álvaro ha publicat avui un escrit en el qual defensa que els partits polítics van a remolc de la gent, des de la sentència del Constitucional contra l’Estatut.

En un article a 'La Vanguardia', el periodista denuncia les "velles formes" de fer política basades en el tacticisme. Es tracta d'una praxis que s'hauria posat de manifest darrerament davant la manca d’acord entre CiU, ERC i ICV per incorporar un punt comú en els seus respectius programes per a les eleccions europees.


"La bona i mala notícia és que res del que facin o deixin de fer els partits favorables al dret a decidir té –de moment– la capacitat de desactivar el procés, un element importantíssim que es desconeix o no es té gaire en compte a Madrid, on encara impera la creença que som davant d’un desafiament construït des de dalt per CiU, ERC i el Govern d’Artur Mas", ha explicat en el text.

Afirma que la robustesa del procés pertany a dos actors que interactuen al marge dels càlculs estrictes de partit: el Govern de Catalunya, per una banda i de l'altra "la part de societat que ha desconnectat del dictat de Madrid, vehiculada mitjançant entitats com l’ANC (Assemblea Nacional Catalana) i altres organitzacions". Mentre que, enmig, "hi ha les formacions presents al Parlament", ha matisat.

Sense menysprear el paper que exerceixen els partits polítics en aquest procés, Álvaro adverteix que si els partits favorables a la consulta no són prou "generosos" i "flexibles" per entendre l’oportunitat històrica que viu el país "esdevindran còmplices involuntaris dels que esperen que res no es mogui". Ha fet aquestes advertències en al·lusió a CiU, ERC i ICV per no haver acordat cap punt de cara a les eleccions europees.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/03/Alvaro_facin_el_que_facin_els_partits_no_desactivaran_el_proces_99107.php