dijous, 20 de març del 2014

Álvaro: "El nou guió espanyol consisteix a fer que colpisme i sobiranisme siguin sinònims"

20/03/2014

ANC

El periodista critica que "la trampa és descriure la desobediència civil que preveu l’ANC com accions pròpies d’un cop d’Estat"


Nerea Rodríguez




El periodista Francesc-Marc Álvaro - Gabi Muñoz
El periodista Francesc-Marc Álvaro publica avui un post en el seu blog on deixa clar que “el nou guió del Govern espanyol i les forces unionistes consisteix a fer que sobiranisme i colpisme siguin termes sinònims i, de manera específica, a denunciar l’Assemblea Nacional Catalana com a grup perillós”. En aquest sentit, critica que “en diuen colpisme perquè no en poden dir terrorisme, tot i que tenim en la memòria diverses declaracions de dirigents del PP barrejant ETA amb persones i associacions que no hi han tingut mai res a veure”.

En el text, el periodista manifesta que “la trampa és descriure la desobediència civil que preveu
l’ANC com accions pròpies d’un cop d’Estat”. En aquesta línia, recorda: “Quan els estrategs de Madrid va adonar-se que no era versemblant anar repetint que Artur Mas (cartesià, tranquil i legalista) és com el Lluís Companys del d’octubre de 1934, van descobrir que l’ANC era la peça que calia empastifar per generar sospites, atemorir les classes mitjanes i animar les divisions entre sobiranistes. Si trenques o esborres el prestigi de l’enemic, has fet la meitat de la feina, segons els manuals militars clàssics. En aquest sentit, val a dir que l’actual Govern espanyol no és el més ben considerat a Europa”.

A més, Marc-Álvaro assegura que “l’ANC preocupa perquè Madrid no havia vist mai, des de la mort de Franco, un moviment popular a Catalunya tan arrelat i tan mobilitzat”. En aquest sentit, critica que “amb Crimea com a decorat de fons, es vol presentar l’ANC com una entitat perillosa, agressiva i colpista, a partir d’uns documents de treball d’aquesta organització que fan esment de possibles escenaris de ruptura i desobediència civil”.

Finalment, conclou: “Gosarà la Fiscalia de l’Estat il·legalitzar l’ANC com si fos l’antiga Batasuna? Potser Rajoy i la seva vicepresidenta no han pensat en l’efecte bumerang. O potser algú els ha informat que, efectivament, els sobiranistes s’amagaran al primer ensurt. El fet, però, és que l’ANC va multiplicant adhesions a tota velocitat des que Madrid ha començat la cacera”.



http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/03/Alvaro_el_nou_guio_espanyol_consisteix_a_fer_que_colpisme_i_sobiranisme_siguin_sinonims_99485.php

1 comentari :

Anònim ha dit...

Com és allò ? ........ Cree el ladrón que todos son de su condició.

Ells desperten el tribunal de La Inquisición, ai.. ai si poguessin